search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:31
MENU CLOSE

Ερνέστο Βαλβέρδε: Επέστρεψε στο «τιμόνι» της Μπιλμπάο – «Καλώς ήρθες πίσω στο σπίτι σου» (video)

30.06.2022 13:15
VALVERDE_ERNESTO

Στον πάγκο της Μπιλμπάο επιστρέφει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η εκλογή του Γιον Ουριάρτε στην προεδρία της βασκικής ομάδας σηματοδότησε και την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του 58χρονου πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

Αυτή θα είναι η τρίτη θητεία του Βαλβέρδε στον πάγκο της βασκικής ομάδας, μετά το πρώτο του πέρασμα, τη διετία 2003-2005, αλλά και το δεύτερο, την τετραετία 2013-2017.

Ο Ισπανός τεχνικός, που είναι σημειωτέον ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της Αθλέτικ Μπιλμπάο (306) θα παρουσιαστεί επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης στο «Σαν Μαμές» από το νέο πρόεδρο της ομάδας, Γιον Ουριάρτε.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στην Ατλέτικ Μπιλμπάο για έξι χρόνια. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ξεκίνησε την πορεία του στους πάγκους ως βοηθός και στη συνέχεια ανέλαβε την ομάδα Νέων του συλλόγου.

Ανέλαβε την πρώτη ομάδα το 2003 και κάθισε στον πάγκο για δύο χρόνια. Επέστρεψε το 2013 και ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του το 2017 προκειμένου να αναλάβει την Μπαρτσελόνα

Υπό τις οδηγίες του ο σύλλογος εξασφάλισε πέντε φορές τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά κύπελλα, τη μια εξ αυτών στο Champions League και κατέκτησε το Σούπερ Καπ του 2015.

«Καλώς ήρθες πίσω στο σπίτι σου, Ερνέστο», αναφέρει η ανακοίνωση της Μπιλμπάο. 

Διαβάστε επίσης:

Μπάσκετ – Παναθηναϊκός: Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ράντονιτς – «Μαζί θα κάνουμε σπουδαία πράγματα»

Μεσογειακοί Αγώνες: «Χρυσή» η Μαρία Πρεβολαράκη στην ελεύθερη πάλη

ΕΠΟ: «Πρόταση Μπαλτάκου για τελικό Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη – Ενωτικός ο Μαρινάκης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:21