Wimbledon: Κύργιος-Τσιτσιπάς 3-1 - Ο Νικ σταμάτησε τον Στέφανο στο Λονδίνο
Ο Νικ Κύργιος ήταν ο μεγάλος νικητής του ελληνικού «εμφύλιου» με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Wimbledon.
Φούλαρε στο τάι μπρέικ
Ο Νικ Κύργιος αρχίζει το παιχνίδι με μπρέικ πόιντ αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς το έσβησε για να προηγηθεί με 1-0.
Στο 3ο γκέιμ άντεξε στην πίεση, δεν επέτρεψε στον Νικ να φτάσει σε μπρέικ, έσβησε 2 μπρέικ πόιντ και πήγε στο 2-1.
Έσβησε και νέο μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ για το 4-3. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-5 και ο Κύργιος με άνεση οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μίνι μπρέικ προηγήθηκε με 2-1 αλλά ο Νικ Κύργιος το πήρε πίσω και μείωσε σε 3-2. Νέο μίνι μπρέικ και 4-2 για τον Έλληνα και θα σπάσει και πάλι το αντίπαλο σερβίς για το 5-2!
Έφτασε σε 4πλο σετ πόιντ και έκλεισε στο 7-6 (2) σε 51′. Ο Έλληνας είχε 14 winners έναντι 19 και τα αβίαστα λάθη ήταν 11-11. Δεν έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο 1ο σετ, αλλά έσβησε 4 του Κύργιου.
Η απάντηση του Νικ
Στο 2ο σετ ο Κύργιος προηγήθηκε με το σερβίς του με 4-3 και έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ. O Στέφανος Τσιτσιπάς το έσβησε και ισοφάρισε σε 4-4.
Ο Έλληνας είχε ευκαιρία για μπρέικ στο 9ο γκέιμ αλλά δεν του το επέτρεψε ο Κύργιος αφού έσβησε το μπρέικ πόιντ με άσο (5-4). Με μπρέικ ο Νικ θα κλείσει το σετ στο 6-4 έχοντας πλέον 1/6 μπρέικ πόιντ!
Μπρέικ και προβάδισμα
Με το σερβίς του στο 3ο σετ έφτασε στο 2-1 ο Κύργιος και έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο 4ο. Το έσβησε και αυτό ο Τσιτσιπάς αλλά ο Αυστραλός είχε και 2ο και έφτασε με μπρέικ στο 3-1.
Το υπερασπίστηκε με το σερβίς του και έφτασε στο 4-1! Πήγε στο 5-2 και με το σερβίς του έκλεισε το σετ στο 6-3.
Το 4ο σετ άρχισε με τριπλό μπρέικ πόιντ του Κύργιου αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε και τα τρία! Με διπλό σφάλμα του Στέφανου ο Νικ έχει και 4ο μπρέικ πόιντ αλλά σβήστηκε και αυτό! Έτσι ο Έλληνας κράτησε το σερβίς του για το 1-0.
Το 2-1 είναι για τον Τσιτσιπά αλλά ο Κύργιος με άνεση ισοφαρίζει σε 2-2. Κρατάει το σερβίς του ο Στέφανος για το 3-2 αλλά ο Νικ έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ!
Τα σβήνει και αυτά ο Τσιτσιπάς και με τον 15ο άσο του έφτασε σε αβαντάζ και έκλεισε το γκέιμ (4-3). Είναι η σειρά του Τσιτσιπά να έχει τριπλό μπρέικ πόιντ αλλά ο Κύργιος το έσβησε! Ισοφαρίζει σε 4-4 και το παιχνίδι διακόπηκε για 10′ προκειμένου να κλείσει η οροφή (λόγω βροχής).
Συνεχίστηκε με τον Στέφανο να κερδίζει το 9ο (5-4) και είχε σετ πόιντ στο 10ο γκέιμ. Το έσβησε ο Νικ και ισοφάρισε σε 5-5. Με 3 σερί άσους ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-5 και ο Κύργιος οδήγησε και αυτό το σετ στο τάι μπρέικ.
Αρχίζει με άσο ο Στέφανος αλλά ο Κύργιος έκανε το 2-1 με το σερβίς του. Το 4-3 είναι για τον Κύργιο και με μίνι μπρέικ έφτασε στο 5-4. Πήρε πίσ το μίνι μπρέικ ο Τσιτσιπάς όμως ο Νικ έφτασε στο 6-5!
Ο Έλληνας έσβησε το ματς πόιντ αλλά ο Αυστραλός έσβησε με winner σετ πόιντ (7-7). Έφτασε σε 2ο ματς πόιντ (8-7) και κέρδισε το παιχνίδι.
Διαβάστε επίσης:
Άντι Γκόραμ: Πέθανε στα 58 του ο θρύλος της Ρέιντζερς
Γαλλία – Ελλάδα 7-16: «Αντίο» με νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο (Videos)
Βέρα Πάου: Αποκάλυψε πως έπεσε θύμα βιασμού πριν 35 χρόνια (Photo)