search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Τσιτσιπάς για Κύργιο: «Κάνει συνεχώς bullying!» – «Έχει σοβαρά θέματα», απάντησε ο Κύργιος (Videos)

03.07.2022 10:37
TSITSIPAS_2211

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλεσε τον Νικ Κύργιο ως «νταή» μετά την ήττα του, με 3-1 σετ για τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Κύργιος είχε κατά διαστήματα έναν διαρκή διάλογο με τον διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έλαβε προειδοποίηση για βρισιές και αναστάτωσε τον αντίπαλό του σε τέτοιο βαθμό που ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να τον χτυπήσει με ένα smash, αφού έφτασε κοντά στο να αποβληθεί επειδή έστειλε μια μπάλα στο κοινό εμφανώς απογοητευμένος.

Πάντως, ο Τσιτσιπάς αποδοκιμάστηκε από το κοινό κάποια στιγμή, αφού έχασε την ψυχραιμία του χαρακτηρίζοντας ως «τσίρκο» τη συμπεριφορά του Κύργιου. Μετά την ήττα του στο Court One, ο Τσιτσιπάς μίλησε για τα συναισθήματά του με σαφήνεια και είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ναι, είναι ένας συνεχής εκφοβισμός, αυτό κάνει. Εκφοβίζει τους αντιπάλους του. Πιθανότατα ήταν και ο ίδιος νταής στο σχολείο. Δεν μου αρέσουν οι νταήδες. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που υποτιμούν άλλους ανθρώπους. Έχει και κάποια καλά γνωρίσματα στον χαρακτήρα του. Έχει, όμως, και μια πολύ κακή πλευρά, η οποία αν αποκαλυφθεί, μπορεί πραγματικά να κάνει πολύ κακό και κακό στους ανθρώπους γύρω του», είπε ο Τσιτσιπάς.

Ο Κύργιος, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 δολαρίων μετά τον αγώνα του στον πρώτο γύρο επειδή έφτυσε προς έναν οπαδό, έλαβε προειδοποίηση για βρισιές και, στη συνέχεια, ζήτησε την αποβολή του Τσιτσιπά, αφού ο Έλληνας τενίστας χτύπησε μια μπάλα κοντά στο κεφάλι ενός θεατή μετά την απώλεια του δεύτερου σετ. Κατόπιν, ο Κύργιος γέλασε με τα σχόλια του Τσιτσιπά για εκφοβισμό και είπε ότι ο 23χρονος έχει «σοβαρά θέματα».

«Δεν ξέρω τι να πω. Δεν είμαι σίγουρος για το πώς τον εκφόβισα. Ήταν αυτός που χτυπούσε τις μπάλες, ήταν αυτός που χτύπησε έναν θεατή» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κύργιος, ο οποίος βρίσκεται για τέταρτη φορά στους «16» του Γουίμπλεντον. Ο ίδιος, ακόμα, πρόσθεσε: «Σήμερα (σ.σ. Σάββατο 02/07) δεν έκανα τίποτα που να ήταν ασεβές απέναντι στον Στέφανο. […] Δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Αντιμετωπίζω τύπους που είναι πραγματικοί ανταγωνιστές. Έχω πολλούς φίλους στα αποδυτήρια, για να σας ενημερώσω. Στην πραγματικότητα είμαι ένας από τους πιο συμπαθείς. Είμαι έτοιμος. Αυτός δεν είναι αρεστός. Ας το θέσουμε έτσι!».

Ο Τσιτσιπάς ζήτησε συγγνώμη που έχασε τον έλεγχο, αλλά δήλωσε ότι ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι οι διαιτητές δεν επέβαλαν αυστηρότερη ποινή στον Αυστραλό, το ταλέντο του οποίου συχνά επισκιάζεται από τα καμώματά του. «Μακάρι να μπορούσαμε όλοι μαζί να βάλουμε έναν κανόνα. Δεν ξέρω. Κάτι σχετικά με την ομιλία. Γιατί να μιλάς ενώ παίζεις; Δεν έχει νόημα», δήλωσε ο Τσιτσιπάς και συμπλήρωσε: «Σε κάθε πόντο που έπαιξα σήμερα, ένιωθα ότι κάτι συνέβαινε στην άλλη πλευρά του φιλέ. Αυτός είναι ο τρόπος του να χειραγωγεί τον αντίπαλο και να σε κάνει να αισθάνεσαι αφηρημένος, κατά κάποιον τρόπο. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να το κάνει αυτό. Πραγματικά, ελπίζω όλοι εμείς οι παίκτες να βρούμε κάτι και να έχουμε μια πιο καθαρή εκδοχή του αθλήματός μας, να μην είναι αποδεκτή, να μην επιτρέπεται, να μην γίνεται ανεκτή αυτού του είδους η συμπεριφορά».

Από την πλευρά του, ο Κύργιος είπε ότι ο Τσιτσιπάς θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο για το ρεκόρ ηττών που έχει απέναντί του, αφού ηττήθηκε και στο Halle πρόσφατα. «Θα ήμουν αρκετά αναστατωμένος αν έχανα από κάποιον δύο εβδομάδες στη σειρά. Ίσως θα έπρεπε πρώτα να βρει πώς να με νικήσει μερικές ακόμα φορές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός.

Μάλιστα, ο Τσιτσιπάς παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να χτυπήσει τον Κύργιο με ένα smash στο τρίτο σετ. «Στόχευα το σώμα του αντιπάλου μου, αλλά αστόχησα κατά πολύ», είπε ο Έλληνας τενίστας και πρόσθεσε: «Δεν έχω συνηθίσει να παίζω με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν μπορώ απλά να κάθομαι εκεί, να συμπεριφέρομαι σαν ρομπότ και σαν κάποιος που είναι εντελώς ψυχρός».

Διαβάστε επίσης:

Wimbledon: Κύργιος-Τσιτσιπάς 3-1 – Ο Νικ σταμάτησε τον Στέφανο στο Λονδίνο

Άντι Γκόραμ: Πέθανε στα 58 του ο θρύλος της Ρέιντζερς

Γαλλία – Ελλάδα 7-16: «Αντίο» με νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32