search
ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 03:26
MENU CLOSE

Εντολή Ζελένσκι για επανάκτηση των κατεχόμενων περιοχών – Ένα εκατομμύριο Ουκρανοί στρατιώτες στη νότια επικράτεια

11.07.2022 00:08
oukrania65-new

O υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας, Ολεκσέι Ρεζνίκοβ, με αποκλειστική του συνέντευξη στους βρετανικούς Τάιμς, ισχυρίστηκε πως ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον εξοπλισμένος με σύγχρονα δυτικά όπλα και έτοιμος να ανακαταλάβει τις νότιες περιοχές από τους Ρώσους.

«Η Ουκρανία συγκεντρώνει δύναμη ενός εκατομμυρίου στρατιωτών εξοπλισμένη με δυτικά όπλα για να ανακτήσει τη νότια επικράτειά της από τη Ρωσία», αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας της χώρας στους Times.

Στην πρώτη του συνέντευξη σε βρετανική εφημερίδα από την έναρξη της εισβολής, ο Ρεζνίκοβ είπε ότι ο πρόεδρος Ζελένσκι έδωσε εντολή στον στρατό της Ουκρανίας να ανακαταλάβει τις κατεχόμενες παράκτιες περιοχές που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα πάντα με τον Ουκρανό υπουργό άμυνας εκτός από το πυροβολικό των 155mm οι Ουκρανοί διαθέτουν συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων και μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλής τεχνολογίας.

Νωρίτερα, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερετσούκ κάλεσε σήμερα τους αμάχους στην κατεχόμενη από τη Ρωσία νότια περιοχή Χερσώνα να απομακρυνθούν επειγόντως από εκεί, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μια αντεπίθεση.

Η Ουκρανία έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής Χερσώνας στην Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης πρωτεύουσάς της, τις πρώτες εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν μάχες, θα υπάρξουν βομβαρδισμοί πυροβολικού… και ως εκ τούτου προτρέπουμε (τους ανθρώπους) να απομακρυνθούν επειγόντως», δήλωσε η Βερετσούκ στην κρατική τηλεόραση.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.520.0_en.html#goog_93452126Το Μέλλον Με Πλαστικά GreenpeaceCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox PlayerADVERTISEMENTΕίπε ότι δεν μπορούσε να πει πότε ακριβώς θα γίνει η αντεπίθεση.

«Ξέρω σίγουρα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν γυναίκες και παιδιά εκεί και ότι δεν πρέπει να μετατραπούν σε ανθρώπινες ασπίδες», συμπλήρωσε.

Οι αρχές της Χερσώνας που εγκατέστηκαν οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις λένε ότι θέλουν να διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την απόσχιση της περιοχής στη Ρωσία, αλλά δεν έχουν ακόμη ορίσει ημερομηνία. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι το μέλλον της περιοχής πρέπει να καθοριστεί από τους κατοίκους της.

Η περιοχή Χερσώνα περιλαμβάνει την ομώνυμη πόλη, η οποία πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκους. Δεν είναι γνωστό πόσοι από τους κατοίκους της πόλης βρίσκονται ακόμα εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Ο κυβερνητικός συνασπισμός αναμένεται να διατηρήσει την πλειοψηφία στην άνω βουλή

Στη φόρα αρχεία που δείχνουν διαπλοκή της Uber με πολιτικούς – Εμπλεκόμενος φέρεται να είναι και ο Μακρόν (Photo)

ΗΠΑ: «Να είμαστε έτοιμοι να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ» – Επιστολή υψηλόβαθμών Αμερικανών αξιωματούχων στους FT

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 00:27