search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:42
MENU CLOSE

Φωτιά στον Real FM: Μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταθμού – Σημειώθηκαν εκρήξεις, βρέθηκαν γκαζάκια (photos/videos)

13.07.2022 10:22
real1

Υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια με ταινία εχουν βρεθεί έως τώρα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτίριο του Real FM στο Μαρούσι όπου εκδηλώθηκε τα ξημερώματα πυρκαγιά η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου.

Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτηρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Από την πρώτη στιγμή ο Νίκος Χατζηνικολάου με αναρτήσεις του έκανε λόγο για εμπρησμό.

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο.

Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτίριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Αυτή την ώρα αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.

Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Χατζηνικολάου

Tη συμπαράστασή του, αλλά και την διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Στην ίδια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι «κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα».

Οικονόμου: Καταδικαστέα πράξη ο εμπρησμός

«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μία πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν», τονίζει, σε δήλωσή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση», προσθέτει ο κ. Οικονόμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτρόπαια πράξη ενάντια στη Δημοκρατία

«Η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία», υπογραμμίζει σε ανκοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραϊβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας παράλληλα «συμπαράσταση» σε «όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού».  

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα – Πού έχει σημειωθεί ήδη κορύφωση (Video)

Παλλήνη: Ένας νεκρός από φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο (video)

Χαλκιδική: Πέμπτη μέρα αγωνίας για τον αγνοούμενο – Συνεχίζονται οι έρευνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:42