search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα – Πού έχει σημειωθεί ήδη κορύφωση (Video)

13.07.2022 09:26
polites_new

Την εκτίμηση ότι αυτήν την στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην χώρα ανέρχονται σε 315.000 έκανε το πρωί της Τετάρτης (13/7) ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η κορύφωση της αύξησης των κρουσμάτων θα είναι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Παράλληλα, σημείωσε η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε τουριστικές περιοχές όπως Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, με εξαίρεση το Ηράκλειο όπου συνεχίζεται η αύξηση.

«Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Από την άλλη ο καθηγητής τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο και καλό θα είναι, σημείωσε, να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ.

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Τι είπε για τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

Επίσης, ο καθηγητής αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα των στοιχείων που παρατέθηκαν, αλλά και στο γεγονός ότι η αναγωγή των στοιχείων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού έγινε χωρίς να αναφερθεί ποιος είναι αυτός ο πληθυσμός.

«Είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσος είναι ο πληθυσμός της χώρας. Όπως έγραψε κάποιος φίλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της άνοιας γιατί θα κάνουμε πνευματικές ασκήσεις. Είναι ενδιαφέρον…», εξήγησε.

Τέλος, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί παραμένει σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό παρότι έχει αρχίσει να επικρατεί το αίσθημα της «κούρασης» για την πανδημία.

«Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα “να κολλήσω να τελειώνω”. Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση τώρα: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Λεωφόρος Αθηνών – Πού υπάρχουν προβλήματα (live χάρτης)

Παλλήνη: Ένας νεκρός από φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο (video)

Χαλκιδική: Πέμπτη μέρα αγωνίας για τον αγνοούμενο – Συνεχίζονται οι έρευνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:54