search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:07
MENU CLOSE

Φωτιές σε Κάρυστο και Έβρο: Σε ολονύκτια επιφυλακή η Πυροσβεστική – Ποιες περιοχές είναι σήμερα στο «κόκκινο» (Video)

15.07.2022 07:22
fotia_evros_new
focustonevro.gr

Μάχη καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας με τα πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής παρέμειναν σε πλήρη επιφυλακή σε Έβρο και Κάρυστο για τον περαιτέρω περιορισμό της φωτιάς ενώ ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (14/7) υπό μερικό έλεγχο είχαν τεθεί τα μέτωπα σε Σάμο, Πρέβεζα και Κεφαλονιά.

Στον Έβρο, η φωτιά ήταν σε δασική έκταση και για τον λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Εκεί πλέον επιχειρούν 148 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 29 οχήματα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνθειας – Αρίστηνου της Αλεξανδρούπολης στον ‘Έβρο, Θεόδωρος Καρασάνης στο GRTimes «υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής με τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έπνεαν πολύ δυνατοί Βορειοανατολικοί άνεμοι που παρέσερναν καύτρες και κομμάτια της φωτιάς, ακόμη και 500 μέτρα μακριά από το κύριο μέτωπο. Από ένα τέτοιο γεγονός η φωτιά παραλίγο να επεκταθεί εντός του χωριού, καθώς έπιασε μια καλαμιά η οποία βρίσκεται πολύ κοντά σε σχολείο. Ευτυχώς όμως την προλάβαμε και δεν υπήρξε περαιτέρω πρόβλημα».

Στο μέτωπο της Καρύστου τώρα, η φωτιά εκδηλώθηκε στη δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιστός. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις από Χαλκίδα και Μαντούδι, ενώ στην μάχη μπήκαν και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι 7 και 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή της Καρύστου προβληματίζουν τους πυροσβέστες και την δημοτική αρχή καθώς έχουν περιχαρακώσει τη φωτιά ωστόσο όμως φοβούνται τις αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο «η Πυροσβεστική και τα δικά μας μηχανήματα κινήθηκαν πολύ γρήγορα με συνέπεια να μη δοθεί η δυνατότητα να επεκταθεί η φωτιά. Προς το παρόν η φωτιά είναι υπό έλεγχο αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τόσο δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή».

Πού υπάρχει σήμερα (15/7) κίνδυνος πυρκαγιάς

Την ίδια στιγμή, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα για πυρκαγιές και σήμερα αφού οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωσή τους.

Ο χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το meteo.gr οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες για σήμερα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς σε μεγάλο τμήμα της νότιας και ανατολικής Ελλάδας, καθώς αναμένεται να διατηρηθούν ενισχυμένοι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, φθάνοντας τα 7-8 μποφόρ, ενώ οι ριπές του ανέμου θα αγγίξουν τα 9 – 10 μποφόρ και τοπικά 11 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης:

Λιγνάδης: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του – «Δεν του επέβαλλαν κατ΄οίκον περιορισμό, θα τον επιβάλλουμε εμείς» (Video)

Χαριλάου Τρικούπη: Επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ

Σκόπελος: Σώα ανασύρθηκε 19χρονη από γκρεμό – Έπεσε προσπαθώντας να πιάσει το μπλοκ ζωγραφικής της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50