search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:03
MENU CLOSE

Συντριβή αεροσκάφους: 8 νεκροί από την πτώση – Ειδικοί προσεγγίζουν το σημείο – Τι λένε τα ρεπορτάζ από Σερβία (Videos|Photos)

17.07.2022 07:36
antonov

Tο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov που συνετρίβη έξω από την Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου (16/7) μετέφερε 12 τόνους πυρομαχικών ενώ από τη συντριβή σκοτώθηκαν και τα 8 μέλη του πληρώματός του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος είναι ουκρανικό και συγκεκριμένα, της εταιρείας Meridian, ενώ είχε ξεκινήσει την πορεία του από την Σερβία. Στην περιοχή έφτασαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις που κατέσβεσαν την πυρκαγιά που δημιουργήθηκε από την πτώση, ωστόσο περιμένουν να γίνει έρευνα με drones προτού τα ειδικά συνεργεία προσεγγίσουν την άτρακτο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ Γεώργιο Δριτσάκο, το αεροσκάφος, είναι κάργκο και συνετρίβη 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Καβάλας στην περιοχή της Ελευθερούπολης, εκτελώντας δρομολόγιο από Σερβία προς Ιορδανία, δήλωσε βλάβη στο FIR Αθηνών και θέλησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από τις Αρχές στη Σερβία όσον αφορά το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov. Το βέβαιο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17/7) από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις, στη νότια Σερβία.

Σύμφωνα με ιστότοπους σερβικών ΜΜΕ, αυτόπτες μάρτυρες που ζουν κοντά στο αεροδρόμιο της Νις ανέφεραν ότι είδαν το αεροσκάφος να απογειώνεται χθες βράδυ. Κάποιοι είπαν ότι τους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι «είχε κάπως ανώμαλη πορεία». Η εφημερίδα Πολίτικα αναφέρει ότι «το αεροπλάνο ανήκε σε ιδιωτική αμερικανική εταιρεία και ήταν καταχωρημένο στην Ουκρανία».

Σωστικά συνεργεία έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο σημείο σε ακτίνα τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεταγωγικό αεροσκάφος, σοβιετικής σχεδίασης, μετέφερε εκρηκτικές και άλλου είδους ύλες. Οι εκρήξεις είναι συνεχείς κι αναδύονται περίεργα αέρια.

Στο σημείο της πτώσης κατευθύνθηκαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ στα γύρω χωριά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

ptwsi2

Παράλληλα, από την πτώση του αεροσκάφους ξέσπασε φωτιά, ενώ υπήρξε διακοπή ρεύματος σε όλη την περιοχή.

Λίγο πριν, ο κόσμος που καθόταν στα μπαλκόνια του είδε ένα φως στον ουρανό και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακολούθησε η πτώση.

Στην περιοχή επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Δήμος Παγγαίου
Δήμος Παγγαίου
Δήμος Παγγαίου

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός παραμένει ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για την παγκόσμια υγεία

Ιταλία: 11 δήμαρχοι μεγάλων πόλεων ζητούν από τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία

Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου: Σήκωσαν πανό κατά του Δημήτρη Λιγνάδη (Photo | Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05