search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:22
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: Eurovision, «Σασμός» και «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» στην κορυφαία τριάδα της σεζόν

18.07.2022 12:30
triada_tiletheasi_new

«Ο στρατός δίνει τις μάχες, η αεροπορία τις κερδίζει και το ναυτικό κάνει τις δεξιώσεις» λέει ένα παλιό στρατιωτικό ρητό.

Στον «πόλεμο» της τηλεθέασης ο ΑΝΤ1 με τις  «Άγριες Mέλισσες», έδωσαν τη μάχη, ο Alpha με τη σειρά «Σασμός» τήν κέρδισε και η ΕΡΤ με τη Eurovision έκανε τη δεξίωση της σεζόν, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η αυλαία για την τηλεοπτική χρονιά 2021-2022 «έπεσε» και τυπικά την προηγούμενη εβδομάδα και από το σύνολο των προγραμμάτων που βγήκαν στον αέρα από τις τηλεσυχνότητες των καναλιών το ρεκόρ τηλεθέασης κατάφερε η ΕΡΤ1 με την απευθείας μετάδοση του τελικού διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον στις 14 Μαΐου, σύμφωνα με την ανασκόπηση της Nielsen για το topontiki.gr.

Η τηλεοπτική κάλυψη του τελικού της ευρωπαϊκής τραγουδιστικής διοργάνωσης είχε μέση τηλεθέαση 18,6% ποσοστό που αντιστοιχεί σε παρα λίγο δύο εκατ. τηλεθεατές.

Παραδοσιακά η τελική διαγωνιστική διαδικασία του διαγωνισμού καταγράφει υψηλό ποσοστό συγκέντρωσης τηλεθεατών στο κρατικό κανάλι που την μεταδίδει.

Το βράδυ εκείνου του Σαββάτου, στα μέσα Μαΐου, πέντε στους δέκα τηλεθεατές που βρίσκονταν μπροστά στις τηλεοράσεις τους, ήταν συντονισμένοι στη ΕΡΤ1 παρακολουθώντας την ζωντανή μετάδοση από το Τορίνο.

Συνέβαλε σε κάποιο βαθμό και η συγκυρία, καθώς συμμετείχε, τελικά, και η Ουκρανία (κατέλαβε την πρώτη θέση) που εκείνη την περίοδο βομβαρδιζόταν από ρωσικά στρατεύματα που είχαν εισβάλει στο έδαφός της.

Ο «Σασμός» ήταν το δεύτερο καλύτερο πρόγραμμα της σεζόν. Η σειρά μυθοπλασίας του Alpha βρέθηκε στην καλύτερη στιγμή της την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου με την πλοκή του επίμαχου επεισοδίου να έχει αποκαλύψεις και απρόσμενες εξελίξεις οι οποίες μαγνήτισαν τα βλέμματα 1.769.000 τηλεθεατών κάνοντας τον μετρητή της Nielsen να δείξει το 17,1%.

Τρίτη δημοφιλέστερη εκπομπή της σεζόν αναδείχθηκε από τους τηλεθεατές η σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» με το επεισόδιο της 15ης Οκτωβρίου που «έφερε» στη συχνότητα του Mega σχεδόν 1,7 εκατ. τηλεθεατές (16,4% τηλεθέαση).

Στο «νούμερο 4» της σεζόν διακρίθηκε η ιστορικοβιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος- από τα Φάρασα στον Ουρανό» με το επεισόδιο το οποίο προβλήθηκε από το Mega στις 17 Φεβρουαρίου. Επρόκειτο για το δεύτερο επεισόδιο της σειράς στο οποίο ο γέροντας Αρσένιος ( τον έκανε ο αειθαλής Νικήτας Τσακίρογλου) προφήτευσε  την ημέρα και τον τόπο του θανάτου του, με συνέπεια 1.6 εκατ. τηλεθεατές να καθηλωθούν στη συχνότητα του καναλιού.

Η σειρά «Η Γη της Ελιάς» του Mega, υπολογίσιμος αντίπαλος για το «Σασμό» του Alpha, που έθεσε εξ αρχής αξιώσεις για την κορυφή της τηλεθέασης, εμφανίζεται στην πέμπτη θέση του Top 10 της σεζόν με το επεισόδιο που μεταδόθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2021 και είχαν παρακολουθήσει κάτι λιγότερο από 1,6 εκατ. τηλεθεατές.

Ήταν το επεισόδιο κατά το οποίο, έπειτα από το θάνατο του πατριάρχης της οικογένειας Βρεττάκων, του Ιπποκράτη, ο Ιάκωβος σκάλιζε εκ νέου το θέμα της διαθήκης, επικοινώνησε  με γραφολόγο και τη έδωσε  ξανά για συσχετισμό. Η Χάιδω πάλευε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Λυκούργο, αλλά εκείνος ήταν ανένδοτος. Και στο μεταξύ, σα να μην έφταναν όλα αυτά, δέχθηκε μια απροσδόκητη κι άκρως απειλητική επίθεση μέσα στο σπίτι της.

Έκτο σε απόδοση πρόγραμμα της σεζόν αναδείχθηκε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη που μεταδόθηκε από το Mega 1η Απριλίου με πληροφορίες για την υπόθεση Πισπιρίγκου. Με 15,3% είχε καταφέρει τότε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης της σεζόν, όπως είχε γράψει και το topontiki.gr τότε, με βάση τα δεδομένα της Nielsen Audience Measurement.

Στο 7 της γενικής κατάταξης η σειρά που ενεργοποίησε τα κανάλια και επένδυσαν στην σταθερή αξία της τηλεθέασης, την ελληνική μυθοπλασία.

Η σειρά «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1 με το επεισόδιο που μεταδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου κατάφερε 14% τηλεθέαση, ποσοστό που «μεταφράζεται» σε 1.453.000 ζευγάρια μάτια. Σε εκείνο το επεισόδιο ο Μελέτης ανακάλυψει την πρόταση του Θέμη στην Μυρσίνη, ενώ η Κορίνα είχε απειλήσει να αποκαλύψει στον πατέρα της, τον Ακύλα,  την απιστία της Ζωής.

Η τυπολογία των ριάλιτι εκπροσωπείται στο Top 10 από το «Survivor» το οποίο είχε την καλύτερη απόδοση που μπορούσε στις 9 Ιανουαρίου με 13,8% τηλεθέαση.

Στις θέσεις 9 και 10 με τα καλύτερα της χρονιάς πλασαρίστηκαν δύο ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Πρόκειται για το β’ ημίχρονο του τελικού του Champions League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης που μετέδωσε ζωντανά το Mega και το β’ ημίχρονο του ματς Ελλάδας- Κοσόβου στο πλαίσιο του Nations League που προβλήθηκε από τον Alpha.

Στους τύπους μπορεί να εμφανίζεται δημοφιλέστερο πρόγραμμα της σεζόν 2021-2022 ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον, όμως αν θεωρηθεί έκτακτο/ ειδικό γεγονός, στην ουσία το πρόγραμμα με την πιο υψηλή απόδοση θα πρέπει να λογίζεται ο «Σασμός».

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι από την δεκάδα της χρονιάς, τα μισά προγράμματα ήταν παραγωγές ελληνικής μυθοπλασίας.

Διαβάστε επίσης:

«Σκοτωμός» Πορτοσάλτε – Καραμέρου για Λιγνάδη – «Υπερασπίζεσαι καταδικασμένο βιαστή» – «Είσαι συμμέτοχος στα γκαζάκια» (video)

24ωρη απεργία στην ΕΡΤ και όλα τα δημόσια ΜΜΕ

Μήνυση Γιατρομαλωνάκη στην εφημερίδα «Μακελειό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:22