search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:29
MENU CLOSE

Πτώση Antonov: Στρατιωτικό drone στις έρευνες για τα άσκαστα πυρομαχικά – Σε εξέλιξη διπλωματικός «πυρετός» (Videos)

19.07.2022 07:40
antonov_stratos_new

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών στον τόπο της συντριβής του μοιραίου Antonov, με στόχο να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες ώστε να εντοπιστούν στο έδαφος άσκαστα πυρομαχικά τα οποία είναι επικίνδυνα. Ο σχεδιασμός είναι οποία διάσπαρτα βλήματα εντοπιστούν είτε να περισυλλέγουν είτε να εξουδετερωθούν με ελεγχόμενες εκρήξεις.

Για τον λόγο αυτό, drone του στρατού επιστρατεύεται από σήμερα, Τρίτη (19/7), για να χαρτογραφήσει την περιοχή, όπου συνετρίβη το Αntonov, κοντά στην Καβάλα.

Από την ισχυρή έκρηξη τα βλήματα έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα 500 και πλέον μέτρων μακριά μέσα στα χωράφια.

Η επιχείρηση θα διαρκέσει πάνω από έναν μήνα και θα περιλαμβάνει πέντε ομάδες του Τάγματος Ναρκοπεδίου Ξηράς με 36 άτομα, τα οποία θα σαρώσουν μία έκταση 1.000 στρεμμάτων.

Ο Δήμος Παγγαίου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους πολίτες που κινούνται στην περιοχή γύρω από το σημείο όπου σημειώθηκε το αεροπορικό δυστύχημα αν εντοπίσουν πυρομαχικά να ειδοποιήσουν αμέσως τις Αρχές.

Η επείγουσα ανακοίνωση του Δήμου:

Προσοχή !!!!

Όσοι πολίτες αγρότες κινούνται στην περιοχή γύρω από το αεροπορικό δυστύχημα και εντοπίσουν τα παρακάτω πυρομαχικά να ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ τον Δήμο Παγγαίου, τηλ επικοινωνίας 693 6108070 ή την Ελληνική Αστυνομία!!!

Διπλό διάβημα του ΥΠΕΞ

Την ίδια ώρα σε διπλωματικό επίπεδο το υπουργείο Εξωτερικών προέβη την Δευτέρα (18/7) σε διπλό διάβημα, ανεβάζοντας το επίπεδο ως προς την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι πραγματοποίησε άμεσα διάβημα προς τη σερβική πλευρά.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ θέλησε με τον τρόπο αυτό να δείξει την ενόχλησή του για την μη πρότερη ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Εκτός, ωστόσο, των σερβικών Αρχών, σε διάβημα προχώρησε χθες το ελληνικό ΥΠΕΞ και κατά της Ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Όπως μετέδωσαν διπλωματικές πηγές, με εντολή του Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά επίσης με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Η τελευταία κίνηση κρίθηκε σκόπιμη καθώς το μοιραίο αεροσκάφος επρόκειτο για μέρος του στόλου της ουκρανικών συμφερόντων εταιρίας Meridian, καθώς καμία από τις δύο χώρες δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει την Αθήνα για την ακριβή σύνθεση του φορτίου.

Διαβάστε επίσης:

Κουφονήσι: Σοβαρός τραυματισμός 16χρονης Γαλλίδας τουρίστριας – Έπεσε στα βράχια και ανασύρθηκε λιπόθυμη

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο ανάμεσα σε οικογένειες Ρομά – Τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» για τον έρωτα 18χρονης με 19χρονο (Video)

Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο στο Ηράκλειο με ένα νεκρό και δύο τραυματίες – Σοκάρουν οι φωτογραφίες (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:26