search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:48
MENU CLOSE

Ο Ζάκερμπεργκ πούλησε τη βίλα του στο Σαν Φρανσίσκο σε τιμή – ρεκόρ

26.07.2022 17:39
FACEBOOK ZUCKERBERG 4

Έναντι 31 εκατ. δολαρίων κατάφερε να πουλήσει τη βίλα του στο Σαν Φρανσίσκο ο συνιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του «The Real Deal», πρόκειται για την ακριβότερη αγοραπωλησία ακινήτου στην αμερικανική πόλη για το 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms είχε αποκτήσει το ακίνητο πριν δέκα χρόνια, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2012, στην τιμή των 10 εκατ. δολαρίων. Το σπίτι βρίσκεται κοντά στο Dolores Park και έχει έκταση 650 τετραγωνικά μέτρα. Χτίστηκε το μακρινό 1928.

Ο Ζάκερμπεργκ είχε προχωρήσει σ’ αυτή την αγορά, λίγους μήνες αφότου κατάφερε να εισαγάγει τη Facebook στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το 2013, ο ίδιος και η γυναίκα του προχώρησαν σε ολική ανακαίνιση, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο των αναβαθμίσεων, δημιούργησαν νέα δωμάτια, όπως πλυσταριό, κελάρι για κρασιά, μπαρ με πισίνα, θερμοκήπιο κ.α.

Όπως είναι εύλογο, ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός δεν πρόκειται να μείνει… άστεγος, καθώς στην ιδιοκτησία του βρίσκονται αρκετά ακίνητα σε διάφορες περιοχές, όπως στη Σίλικον Βάλεϊ, τη Χαβάη κι αλλού.

Η περιουσία του, εξάλλου, αν και έχει περιοριστεί σημαντικά μέσα στο 2022, λόγω της πτώσης της αξίας της μετοχής της Meta Platforms (-50%), ξεπερνάει τα 60 δισ. δολάρια, κάτι που τον τοποθετεί στη λίστα με τους super-rich του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Μπισμπίκης: Μας «συστήνει» τον 9χρονο γιο του (Photos)

Θανάσης Ευθυμιάδης: Τι μήνυμα στέλνει σε όσους δεν θα καταφέρουν να πάνε διακοπές

Ο Λάκης Γαβαλάς αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Τζούμα: «Αγαπημένε μου γείτονα, καλό παράδεισο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07