search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:48
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Πιθανή επέκταση στην υποχρεωτικότητα της μάσκας (Video)

23.08.2022 12:12
plevris_new

Ανοιχτό ενδεχόμενο, αν κριθεί σκόπιμο με βάση την επιδημιολογική εικόνα, να υπάρξουν αλλαγές σε ότι αφορά την χρήση μάσκας, άφησε ο Θάνος Πλεύρης.

«Αν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας θα το εξετάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας.

Όπως σημείωσε ο στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της.

«Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία.

Επανέλαβε ότι η πρόθεση που υπάρχει είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού το φθινόπωρο και το χειμώνα.

«Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε.

Όσο για τα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών. Όπως είπε οι συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Τέλος, σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε ότι θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις με την πρώτη να περιλαμβάνει την προστασία από μετάλλαξη Όμικρον ως προς την μόλυνση, μαζί με τις παραλλαγές Όμικρον 4-5.

Όπως εκτίμησε θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους. Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός με τα τωρινά εμβόλια είναι σημαντικός καθώς προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: «Οι Γερμανοί τουρίστες επιτέθηκαν πρώτοι», λένε οι δύο συλληφθέντες (Video)

Θεσσαλονίκη: «Εξορκισμοί» και «μυστικιστικές» τελετές στην πλατεία Αριστοτέλους (Video)

Πάτρα: Στη ΜΕΘ τετράχρονο παιδί έπειτα από πτώση μέσα στο σπίτι του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:46