Λιζ Τρας για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ: «Τεράστιο σοκ» - «Η πιο θλιβερή ημέρα για τη χώρα», λέει ο Μπόρις Τζόνσον
Το δικό της μήνυμα για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ θέλησε να στείλει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι η βασίλισσα ήταν «ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία και η χώρα μας άκμασε υπό τη βασιλεία της».
Η Τρας είπε ότι «είναι μια μέρα μεγάλης απώλειας», αλλά και ότι η βασίλισσα θα αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά.
Η Τρας είπε ότι το έθνος προσφέρει στον βασιλιά Κάρολο Γ΄ την «πίστη και την αφοσίωσή μας».
Τελείωσε τη δήλωσή της με τα λόγια: «Ο Θεός ας σώζει τον Βασιλιά».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα βιώνει μια βαθιά και προσωπική αίσθηση απώλειας με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.
«Φαινόταν τόσο διαχρονική και τόσο υπέροχη που φοβάμαι ότι είχαμε φτάσει να πιστεύουμε, σαν παιδιά, ότι απλά θα συνεχίζει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο Τζόνσον. «Το ένα μετά το άλλο κύματα θλίψης απλώνονται όλο τον κόσμο, από το Μπαλμόραλ –όπου όλες οι σκέψεις μας είναι με τη βασιλική οικογένεια– και φθάνοντας πολύ πέρα από τη χώρα αυτή και σε όλη τη μεγάλη Κοινοπολιτεία εθνών, που τόσο αγαπούσε η βασίλισσα και τόσο την αγαπούσε και εκείνη».
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Το «πάγωμα» των τιμών ενέργειας για δύο χρόνια ανακοίνωσε η Τρας