search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Ράλλυ Ακρόπολις 2022: LIVE η υπερειδική διαδρομή του OAΚΑ

08.09.2022 20:18
RALLY-ACROPOLIS-13-NEW

Ξεκίνησε το «Ράλλυ των Θεών»!

Στην Υπερ-Ειδική διαδρομή του ΟΑΚΑ – που έχει μετατραπεί σε «σούπερ-πίστα» – λαμβάνουν μέρος συνολικά 70 πληρώματα, υποσχόμενα χορταστικό θέαμα. Σημειώνεται ότι ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Η Super Special Stage του ΟΑΚΑ αναμένεται να προσφέρει μοναδικές εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλο τον πλανήτη. Θα δώσουν όμως την ευκαιρία και σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη θέση στις κερκίδες, να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα που θα προσφέρουν οι κορυφαίοι οδηγοί ράλλυ του κόσμου.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Το τετραήμερο 8-11 Σεπτεμβρίου 2022 είναι… εορταστικό για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, καθώς διεξάγεται το Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο είναι ο 10ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Το «Ράλι των Θεών» πραγματοποιείται για δεύτερη διαδοχική χρονιά επί ελληνικού εδάφους με επίκεντρο τη Λαμία (σ.σ. το Service Park βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας) και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και -γι’ ακόμη μια φορά- στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δεδομένου ότι ο εθνικός αγώνας εντάσσεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο πλαίσιο του WRC, στόχος των υπευθύνων (πρέπει να) είναι η… μονιμοποίησή του στο καλαντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για τα επόμενα χρόνια.

Με το ενδιαφέρον των φιλαθλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τον ελληνικό αγώνα του WRC να είναι δεδομένο και… ζεστό από πέρυσι, το Ράλι Ακρόπολις καλείται να επιβεβαιώσει τον θρυλικό χαρακτήρα του, προκειμένου να «κλείσει» θέση στο καλαντάρι και μετά το 2023, χρονιά κατά την οποία θα βρίσκεται εκ νέου στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο

Το αγωνιστικό μέρος του Ράλι Ακρόπολις αρχίζει απόψε το βράδυ (8/9, 20:08) με την υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ την Παρασκευή θα διεξαχθούν έξι ειδικές διαδρομές (Λουτράκι 1 & 2, Χαρβάτι, Δάφνη, Λιβαδειά, Βωξίτες.

Ακολουθούν το Σάββατο άλλες έξι ειδικές (Πύργος 1 & 2, Περιβόλι 1 & 2, «Ταρζάν» 1 & 2) και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελευταίες τρεις ειδικές (Ελευθεροχώρι 1, Ελάτια – Ρεγγίνι και Ελευθεροχώρι 2), με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο αγώνας, αφού ομάδες και οδηγοί διανύσουν 303,30 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Στο εφετινό Ράλλυ Ακρόπολις έχουν δηλωθεί να «τρέξουν» 70 αυτοκίνητα από 31 χώρες, τα οποία καλούνται να κάνουν το καλύτερο δυνατό στις 16 ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Χωρίς αμφιβολία, το μεγαλύτερο όνομα μεταξύ των συμμετεχόντων είναι αυτό του εννέα φορές πρωταθλητή οδηγών του WRC, Σεμπαστιάν Λεμπ, με τον πολύπειρο Γάλλο να επιλέγει το «Ράλι των Θεών» για να κάνει μια από τις επιλεγμένες εμφανίσεις του για φέτος.

Διαβάστε επίσης

Ράλλυ Ακρόπολις – Αυγενάκης: Θα διοργανώσουμε το καλύτερο «Ράλι των Θεών» (Video)

Ευρωμπάσκετ 2022: «Πάτησε» την Εσθονία και… 5-0 – Αγωνία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (Videos)

Ολυμπιακός: Πανικός στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον Μαρσέλο (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:38