search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:49
MENU CLOSE

Αποστάσεις Κουμουτσάκου από την κυβερνητική γραμμή για τις υποκλοπές – «Άβατα στη Δημοκρατία δεν νοούνται»

13.09.2022 18:29
koumoutsakos_new

«Ανεξέλεγκτα και αυτονομημενα άβατα στη Δημοκρατία δεν νοούνται» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τις αλλαγές στην ΕΥΠ, εξέφρασε την άποψη ότι αφενός θα πρέπει να προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα και αφετέρου ότι υπάρχει το ύψιστο καθήκον της διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, «όλα αυτά θεμελιώνονται σε μια απαράβατη αρχή. Ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα στη δημοκρατία δεν νοούνται».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι «στην αστική δημοκρατία που η δική μας παράταξη υπηρετεί, η προστασία του απαραβίαστου της ιδιωτικής σφαίρας βρίσκεται στον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων, στην καρδιά της Δημοκρατίας».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επισήμανε επίσης ότι «αυτό πρέπει να διασφαλίζεται κάθε μέρα, κάθε ώρα καθώς η ουσιαστική βελτίωση της δημοκρατικής λειτουργίας κατά κύριο λόγο μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι ένα διαρκές αίτημα της φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης:

Φίλης για Άδωνη: Τι προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού (Video)

Μητσοτάκης με Κοβατσέφσκι: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

ΚΚΕ για δήλωση Πέτσα: Μνημείο κυνισμού και «κοινωνικού δαρβινισμού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06