search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:42
MENU CLOSE

Καιρός: Ώρα για φθινόπωρο – Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

20.09.2022 16:37
kairos654-new

Συνεχίζεται η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού που από καλοκαιρινό άλλαξε σε φθινοπωρινό, μετά το πολύ ζεστό Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης 20/09, με τον υδράργυρο να πέφτει στους 2-4 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Η πρόγνωση της Τετάρτης

Αναλυτικότερα, λοιπόν, την Τετάρτη σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα ανατολικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 24, στην Ήπειρο από 11 έως 27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 και βαθμιαία 6 Μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 Μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα ενισχυθούν στα 5 Μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα 6 Μποφόρ τοπικά.

 Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών ή καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 36.146 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – 111 θάνατοι και 82 διασωληνωμένοι

Απεργία στα ΜΜΜ: Χειρόφρενο σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία την Τετάρτη

Ένοπλος επιχείρησε να μπει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01