search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:46
MENU CLOSE

Μέγκαν Μαρκλ: Η κίνηση-έκπληξη προς τον βασιλιά Κάρολο

20.09.2022 17:23
megan Markl- kideia elisavet- new

Ένα ζευγάρι που απασχόλησε ιδιαιτέρως τους δημοσιογράφους στη διάρκεια της κηδείας της Ελισάβετ ήταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

Οι πάντες παρατηρούσαν τι φορούσαν, πως περπατούσαν, τι θέσεις είχαν στην τελετή. Και το ζευγάρι φρόντισε να «βγάλει είδηση» πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Νιλ Σον, ρεπόρτερ που ασχολείται με θέματα ψυχαγωγίας και με το ρεπορτάζ των βασιλικών οίκων, η Μέγκαν Μαρκλ πήρε την πρωτοβουλία και έστειλε επιστολή στον βασιλιά, ζητώντας του να συναντηθούν κατ΄ ιδίαν.  Ο δημοσιογράφος επικαλούμενος «πολύ καλή πηγή» ανέφερε πως η Μέγκαν Μαρκλ θέλησε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον βασιλιά και τον πρίγκιπα Χάρι, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις στα θέματα που έχουν προκαλέσει παρεξηγήσεις και ένταση στις σχέσεις πατέρα και γιου.

Το τι ακριβώς έγινε στο παρασκήνιο του παλατιού δεν είναι  γνωστό, αλλά το ρεπορτάζ αναφέρει πως η πρωτοβουλία της Μέγκαν Μαρκλ είναι συνέχεια της κίνησης καλής θέλησης που έκανε ο Κάρολος, επιτρέποντας στον Χάρι να εμφανιστεί με στρατιωτική στολή κατά τη μεταφορά της σορού της βασίλισσας στο Μπάκιγχαμ.

Η Μέγκαν Μαρκλ εξάλλου φρόντισε να τιμήσει την Ελισάβετ στην κηδεία, φορώντας τα σκουλαρίκια που της είχε χαρίσει η βασίλισσα. Τα συγκεκριμένα διαμαντένια σκουλαρίκια ήταν το κατάλληλο κόσμημα για την Μαρκλ, καθώς εκτός από δώρο από την βασίλισσα τονίζουν την κομψότητα, μέσα στην απλότητά τους.

Το πρωτόκολλο του παλατιού στην τελετή που έγινε στο αβαείο του Γουεστμίνστερ έφερε τον Χάρι και τη Μέγκαν ακριβώς πίσω από τον βασιλιά Κάρολο και την σύζυγό του, δηλαδή μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας, παρά την απόφαση του νεαρού ζευγαριού να εγκαταλείψει  το παλάτι, αναζητώντας τη δική του τύχη στις ΗΠΑ.

Δίπλα στον βασιλιά, στην πρώτη γραμμή, βρισκόταν ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, με τα δύο παιδιά τους. Στο πλευρό του Καρόλου ήταν η σύζυγός του, Καμίλα και η μοναχοκόρη της βασίλισσας, η πριγκίπισσα Άννα.

Ωστόσο, κατά την τελετή την τελευταία μέρα, ο πρίγκιπας Χάρι δεν φορούσε την στρατιωτική στολή του, αλλά ένα μαύρο κοστούμι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παλάτι  του ζήτησε να μην φορέσει την στολή επειδή ο ίδιος επέλεξε να αποποιηθεί τους τρεις στρατιωτικούς τίτλους του, το 2021, όταν αποφάσισε να φύγει από τον βασιλικό οίκο.

Εντούτοις σχολιάστηκε το γεγονός ότι ο Χάρι και ο Άντριου είναι τα μόνα μέλη της οικογένειας της βασίλισσας που έχουν υπηρετήσει σε μάχιμες μονάδες του στρατού σε εμπόλεμες ζώνες, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος και ο διάδοχός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν υπηρέτησαν ποτέ σε εμπόλεμες ζώνες.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία – Στο άμεσο μέλλον θα γίνει ένα σημαντικό βήμα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δημοψήφισμα για ένταξη του Ντονμπάς στη Ρωσία – Με «εξάλειψη δια της ισχύος» απειλεί το Κίεβο

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Εξέδωσε NAVTEX μετά την προαναγγελία για νέες έρευνες από το Oruc Reis βόρεια της Κύπρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:46