search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:23
MENU CLOSE

«Πόλεμος» στο διαδίκτυο: Στα «χαρακώματα» Instagram και Pornhub – Το «ban», τα οπίσθια της Κιμ Καρντάσιαν και οι διακρίσεις

02.10.2022 14:23
pornhubvsinstagram

Μαίνεται ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στο διαδίκτυο ανάμεσα στο Instagram και το Pornhub.

Η κορυφαία ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου καταγγέλλει διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων στην ερωτική βιομηχανία μετά το ban του Instagram στον επίσημο λογαριασμό του.

Στις αλλεπάλληλες επιστολές που έχουν ανταλλάξει, το Instagram -που ανήκει στη Meta- κάνει λόγω για συστηματική παραβίαση των πολιτικών της κοινότητας.

«Έχουμε απενεργοποιήσει μόνιμα αυτόν τον λογαριασμό Instagram, επειδή παραβίαζε επανειλημμένα τις πολιτικές μας» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Meta για το «κλείσιμο» του λογαριασμού του Pornhub που μετρά περίπου 13.000.000 followers.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς το Instagram και τη Meta -που απευθύνεται σε τέσσερα μεγαλοστελέχη της Meta, μεταξύ των οποίων και οι Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Άνταμ Μοσέρι- το Pornhub τους κατηγορεί για «αδιαφανή, μεροληπτική και υποκριτική επιβολή των δικών τους όρων και πολιτικών» και ζητά εξηγήσεις.

»Απαιτούμε από το Instagram να σταματήσει αμέσως κάθε διάκριση εις βάρος όσων εμπλέκονται στη βιομηχανία ενηλίκων. Αυτό σημαίνει παροχή πλήρους διαφάνειας και σαφείς εξηγήσεις για τυχόν λογαριασμούς που έχουν τεθεί σε αναστολή ή απαγόρευση, τερματισμό των σκιωδών πρακτικών αποκλεισμού και άμεση επαναφορά όλων των λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένου του Pornhub, που δεν έχουν παραβιάσει κανέναν από τους όρους και τις πολιτικές του Instagram», αναφέρει.

»Οι εργαζόμενοι της ερωτικής βιομηχανίας και οι ηθοποιοί έχουμε στοχοποιηθεί άδικα με τη μορφή απαγορεύσεων, αναστολών, απώλειας live προνομίων και αφαίρεση περιεχομένου, παρά το γεγονός ότι προσέχουμε ιδιαίτερα να μην παραβιάζουμε τις οδηγίες κοινότητας του Instagram», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που υπογράφουν περισσότεροι από 60 πρωταγωνιστές ταινιών ερωτικού περιεχομένου.

«Ο βιοπορισμός των ανεξάρτητων δημιουργών πλήττεται από την απερίσκεπτη και διακριτική συμπεριφορά του Instagram», αναφέρεται και επισημαίνεται ότι μερικοί από τους δημοφιλέστερους influencers του Instagram, όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έχει 330 εκατομμύρια followers, έχει το δικαίωμα να δημοσιεύει πλήρως εκτεθειμένα τα οπίσθιά της.

«Χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι η Κιμ και η καλλιτεχνική ομάδα πίσω από αυτή την εικόνα είναι ελεύθεροι να μοιράζονται το έργο τους στην πλατφόρμα, αλλά αναρωτιόμαστε γιατί μας αρνούνται την ίδια μεταχείριση», σημειώνεται στην επιστολή.

Tο σχόλιο του Instagram

Το Instagram υποστηρίζει πάντως πως όλοι οι λογαριασμοί υπόκεινται τους ίδιους ακριβώς κανόνες. Εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε στο techcrunch.com ότι ακόμα και παγκόσμιοι σελέμπριτις, όπως η Μαντόνα, έχουν επίσης αντιταχθεί σε αποφάσεις της πλατφόρμας για περιορισμό περιεχομένου.

«Δεν έχουμε πολιτικές που προσπαθούν να βλάψουν δημιουργούς περιεχομένου για ενηλίκους και ποτέ δεν θα απενεργοποιούσαμε έναν λογαριασμό απλά και μόνο επειδή τον διαχειρίζεται ένας δημιουργός ενηλίκων – δεν κατηγοριοποιούμε λογαριασμούς με αυτόν τον τρόπο. Ένας ενήλικος δημιουργός μπορεί να έχει έναν λογαριασμό υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας», σχολίασε εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο TechCrunch.

Διαβάστε επίσης:

Τεχνητή Νοημοσύνη για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου

Τι φέρνει η νέα επένδυση της Google στην Ελλάδα

Με το… καλημέρα τα προβλήματα στο iPhone 14 – Θέμα με τις κάμερες του Pro αναφέρουν ήδη οι πρώτοι κάτοχοι (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:19