search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:53
MENU CLOSE

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε βενζινάδικο – Άλλα εισέπραττε και άλλα δήλωνε στην εφορία (Photos/Video)

05.10.2022 10:41
PRATIRIO NEW

Λουκέτο μπήκε σε πρατήριο βενζίνης στην Αγία Παρασκευή. Ο ιδιοκτήτης του άλλα χρήματα εισέπραττε από τους πελάτες και άλλα δήλωνε στην Εφορία.

Στη «φάκα» πιάστηκε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου – βρίσκεται στην οδό Αλέκου Παναγούλη 120 – με τη βοήθεια της εφαρμογής Appodixi της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Είναι το  δεύτερο πρατήριο στην Αττική που… «συλλαμβάνεται] να φοροδιαφεύγει και στο οποίο μπαίνει λουκέτο.        

Η επώνυμη – αυτή τη φορά – καταγγελία βοήθησε στον εντοπισμό της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με αυτή, οδηγός οχήματος διαπίστωσε ότι άλλα χρήματα πλήρωσε και ανέγραφε η απόδειξη που πήρε, και άλλα τελικά καταγράφηκαν στον φορολογικό μηχανισμό της επιχείρησης.

Όταν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πήγαν στο πρατήριο για να το σφραγίσουν, ο δικηγόρος της επιχείρησης προσπάθησε να αμφισβητήσει τα ευρήματα της απόδειξης.

Εισέπραξε 63 ευρώ και δήλωσε 20

 Εκείνη τη στιγμή, όμως, έφτασε πελάτης, που κρατούσε απόδειξη, με ημερομηνία, 01/10/2022, αξίας 63 ευρώ, προκειμένου να πιστωθεί τους πόντους από το προσφερόμενο πρόγραμμα επιβράβευσης, που ακολουθούσε η επιχείρηση.

Οι ελεγκτές πήραν την απόδειξη, και διαπίστωσαν επί τόπου ότι η αξία, που είχε διαβιβαστεί στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, ήταν μόλις… 20 ευρώ! Δηδαλή το πρατήριο εισέπραξε 63 ευρώ και «δήλωσε» 20

 Και δεν είναι μόνο αυτό.

Άλλες 18 περιπτώσεις

Διασταύρωσαν επιπλέον την αναφορά POS με το αρχείο του φορολογικού μηχανισμού και βρήκαν άλλες 18 περιπτώσεις, κατά τις οποίες είχαν παραποιηθεί τα ποσά των αποδείξεων, σε ποσοστό 90%, δηλαδή στο 1/10 της πραγματικής τους αξίας!

Βρήκαν ακόμα άλλες 15 περιπτώσεις, όπου η επιχείρηση δεν είχε διαβιβάσει τις εκδοθείσες αποδείξεις στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, μέσω του συστήματος E-SEND εισροών – εκροών

Διαβάστε επίσης

Επιταγή ακρίβειας: Νέες κατηγορίες δικαιούχων – Ποιοι και πότε θα λάβουν τα 250 ευρώ

Εμπορικά καταστήματα: Μείωση ωραρίου λειτουργίας στην Θεσσαλονίκη – «Ανοιχτό» και για την Αθήνα (Video)

Twitter: Αποδέχτηκε την πρόταση εξαγοράς από τον Έλον Μασκ – Τι θα προβλέπει η συμφωνία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:47