search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:01
MENU CLOSE

Φιλοπολεμικές «ιαχές» Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη αλλά σύγκρουση, θα απαντήσουμε (Video)

11.10.2022 14:05
tsavousoglou_dendias_new

Σε νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, επιμένοντας στη ρητορική της έντασης, προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα είναι ήδη αξιολύπητη. Βρίσκονται (σ.σ.: οι Έλληνες) σε τόσο θλιβερή κατάσταση, που πηγαίνουν σε άλλες χώρες κλαίγοντας και ζητιανεύοντας. Μπορούμε να κάνουμε έρευνα, γεωτρήσεις, εμπόριο. Δεν τους αφορά», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο TVNET σχετικά με την συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη.

«Η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στη Λιβύη. Η Τουρκία έχει μόνο έναν στόχο: τη σταθεροποίηση της Λιβύης», πρόσθεσε σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενίκ Σαφάκ.

«Η Ελλάδα αισθάνεται άβολα με το να γίνεται η Τουρκία παγκόσμιος παράγοντας. Άρχισαν να λένε ανοησίες. Αυτός που ιππεύει ένα στραβό άλογο πέφτει γρήγορα. Μη λέτε συνέχεια ότι πίσω μου βρίσκονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Λέμε Kalimera (Καλημέρα). Υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία μπροστά σας. Εκτοξεύετε μίσος. Στην Ιστορία, ο Τούρκος στρατιώτης σάς έριξε στη θάλασσα, δεν μπορέσατε να το χωνέψετε και είστε εχθρικοί προς τους Τούρκους παντού. Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας ακόμη και αν ο κόσμος είναι εναντίον μας. Δεν έχει σημασία ποιος είναι», τόνισε ακόμα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν εποφθαλμιούμε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Λέμε “η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες”. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν θέλει ειρήνη, αλλά σύγκρουση. Θα υπάρξει απάντηση γι’ αυτό», είπε ακόμα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με την Χουριέτ.

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Δίνει και συμβουλές για τον δύσκολο χειμώνα – «Στην ανάγκη βάλτε ένα δεύτερο πουλόβερ» (Photos)

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν την Τετάρτη στην Αστάνα

Βαρύ πένθος για τον Σον Πεν – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, Eileen Ryan (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:00