search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:52
MENU CLOSE

Υπόθεση Πάτση: Προβληματισμός και νεύρα στη ΝΔ

26.10.2022 15:34
patsis_new

Αν στη ΝΔ περίμεναν ότι η διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, θα έβαζε τέλος στην αναταραχή που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις… εξωβουλευτικές του δραστηριότητες, μάλλον έπεσαν έξω.

Ο διαγραφείς βουλευτής με διαδοχικές εμφανίσεις του σε ΜΜΕ λίγο – πολύ άφησε να εννοηθεί ότι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του ήταν σε γνώση του κόμματος και της κυβέρνησης και ότι ουδείς τον ενημέρωσε ότι κάποιες από αυτές ενέπιπταν στην κατηγορία του ασυμβίβαστου με τη βουλευτική του ιδιότητα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι «η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του;».

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι «όταν το Σάββατο την Κυριακή δημιουργήθηκε το θέμα ο κ. Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με κάλεσε και μου είπε πρέπει να βγάλω ένα δελτίο Τύπου. Έστειλα το δελτίο τύπου την Δευτέρα το βράδυ, την Τρίτη το πρωί γίνανε κάποιες διορθώσεις καθ’ υπόδειξίν του και μου δόθηκε η εντολή να βγάλω το δελτίο τύπου όπου θα αναφέρομαι και στο θέμα της εισπρακτικής το 2010, που έχει κλείσει το 2019 – που δεν ήταν εισπρακτική- αλλά εν πάση περίπτωση και για το θέμα του Πλάτωνα που έχει σταματήσει εδώ και πόσα χρόνια».

Οι δηλώσεις Πάτση ήλθαν σε αντίθεση με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο Open, ότι δηλαδή όταν ασχολήθηκε με τον βουλευτή η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, «ενδεχομένως τότε να υπέθεσαν κάποιοι ότι είχαν γίνει υποδείξεις να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα», προσθέτοντας πάντως ότι «δεν μπορείς να είσαι βουλευτής της παράταξης και να έχεις επαγγελματικές δραστηριότητες σαν κι αυτές» και επισημαίνοντας ότι ένας βουλευτής δεν επιτρέπεται να συναλλάσσεται επαγγελματικά με φορείς του δημοσίου, όπως έκανε ο Α. Πάτσης με τα ΕΛΤΑ.

Πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν ότι βουλευτές του κόμματος δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για τον τρόπο διαχειρίσης της υπόθεσης Πάτση, επισημαίνοντας ότι ήδη από το 2020 «σέρνεται», χωρίς να έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση, παρά μόνο λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και μετά από αποκαλύψεις που έκανε ο Παύλος Πολάκης. Ταυτόχρονα δεν κρύβεται και ο εκνευρισμός με τον ίδιο το βουλευτή, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να γράφει στο Twitter, σχολιάζοντας δηλώσεις του στην τηλεόραση: «Ε όχι κύριε δεν γνωρίζαμε όλοι τις δουλειές σας! Επιτέλους, μην μας προκαλείτε κιόλας».

Από την άλλη, η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε εμπλοκή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στην υπόθεση, με τον Γ. Οικονόμου να επιρρίπτει την ευθύνη για τη συνεργασία του Α. Πάτση με τα ΕΛΤΑ σε υπηρεσιακή αβλεψία και να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε υπουργός ή κάθε πολιτικό πρόσωπο να ελέγχει στη Διαύγεια ποιος ήταν ο συμβαλλόμενος. Εκεί υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσιακές ευθύνες, είχαν δοθεί συγκεκριμένες κατευθύνσεις».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μεγάλος προβληματισμός στη ΝΔ είναι ότι αυξάνονται οι υποθέσεις «γαλάζιων» βουλευτών που εμφανίζονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις που – τουλάχιστον – προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και ότι ενισχύονται τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί «επιχειρηματικής» προσέγγισης της πολιτικής και περί της αντίληψης της ΝΔ για το «κράτος – λάφυρο». Στο πλαίσιο αυτό, η αντίδραση για την υπόθεση Πάτση επιδιώκει να στείλει στους πάντες μήνυμα μηδενικής ανοχής.

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Ο Πάτσης δεν δικαιούται να είναι βουλευτής – Παραβιάζεται το Σύνταγμα

Ηλιόπουλος: Ο Πάτσης ομολόγησε πως ο Μητσοτάκης και ήξερε και τον κάλυπτε για χρόνια

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Εφαρμόστε τα μέτρα που εξήγγειλα από τη ΔΕΘ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06