search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 21:22
MENU CLOSE

Απόστολος Τζιτζικώστας: Με το αεροπλάνο του Δένδια έφυγε από τη Σμύρνη – H ανάρτηση του περιφερειάρχη και τα τουρκικά ΜΜΕ

06.11.2022 10:35
tzitzikwstas_dendias

Στη 1 τη νύχτα αναχώρησε από τη Σμύρνη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον υπουργό Εξωτερικών.

Το αεροσκάφος με τον Νίκο Δένδια παρέλαβε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τους συνεργάτες τους και τους αποβίβασε στην Ελευσίνα. 

«Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο περιφερειάρχης. 

Υπενθυμίζεται πως το πρωί Σαββάτου, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη, προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. 

Κρατήθηκε 6 ώρες σε ένα γραφείο, χωρίς οι τουρκικές αρχές να του δοθούν εξηγήσεις.

Αργότερα οι τουρκικές αρχές επιβεβαίωσαν το περιστατικό αποδίδοντάς το σε «τεχνικό πρόβλημα», και ειδικότερα ομοιότητα του ονόματος του Απόστολου Τζιτζικώστα με με άτομο, στο οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα.

«Προβοκάτορας» για τουρκικά ΜΜΕ

Στο μεταξύ ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος κατηγορεί τον περιφερειάρχη για το συμβάν. Η εφημερίδα Ακσάμ γράφει: «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα φροντίσει για τον Έλληνα προβοκάτορα», ενώ το TRT υποστηρίζει ότι «ο Έλληνας αξιωματούχος Τζιτζικώστας χρησιμοποίησε ως δικαιολογία το τεχνικό πρόβλημα, δεν μπήκε στην Τουρκία».

Κοντέιρο: Πλήρης αλληλεγγύη στον Απόστολο Τζιτζικώστα

Για «απαράδεκτη» κατάσταση έκανε λόγω ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, Βάσκο Άλβες Κορντέιρο, εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη του «στον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία για να συμπροεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση – ARLEM».

»Ευχαριστούμε την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τουρκία για την υποστήριξη. Αυτή η κατάσταση είναι απλώς απαράδεκτη. Ζήτησα από το Προεδρείο της ARLEM να το εξετάσει στην επόμενη συνεδρίαση ενόψει της κατάλληλης απάντησης», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολάκης για Τουρκία: «Να είμαστε προετοιμασμένοι και για το χειρότερο ενδεχόμενο της πολεμικής σύρραξης»

Λίστα παρακολουθήσεων: Σκληραίνει διαρκώς η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Μπακογιάννης: «Αδιανόητη η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία στον Απόστολο Τζιτζικώστα» – Ακυρώνει την επίσκεψή του στη Σμύρνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 21:17