search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:55
MENU CLOSE

ΗΠΑ – Ενδιάμεσες εκλογές: Πήραν και την Αριζόνα οι Δημοκρατικοί – Η Νεβάδα θα κρίνει τον έλεγχο της Γερουσίας

12.11.2022 17:49
USA-ELECTIONS-123-NEW

Μια ανάσα πριν από τον έλεγχο της Γερουσίας βρίσκονται οι Δημοκρατικοί μετά τη νίκη στην Αριζόνα. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη Νεβάδα, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει την παράταση της αγωνίας μέχρι τον επαναληπτικό γύρο στην Τζόρτζια.

Σύμφωνα πάντως με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται την πρόβλεψη του ινστιτούτου Edison Research, ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Αριζόνα, Μαρκ Κέλι, φαίνεται να κερδίζει τη μάχη απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Μπλέικ Μάστερς.

Με καταμετρημένο το 83% των ψηφοδελτίων, ο Κέλι έχει διαφορά περίπου 124.000 ψήφων από τον Μάστερς.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν τελικά επιβεβαιωθεί η νίκη του Κέλι στην Αριζόνα και οι Δημοκρατικοί πάρουν τη νίκη και στη Νεβάδα ο έλεγχος της Γερουσίας θα διατηρηθεί ανεξάρτητα από την έκβαση του επαναληπτικού γύρου για την έδρα της Τζόρτζια.

Κοντά στην πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι

Στο μεταξύ οι Ρεπουμπλικάνοι πλησιάζουν αργά αλλά σταθερά στο να αποκτήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που θα τους δώσει το δικαίωμα να ασκούν βέτο στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ακόμη και μια μικρή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στο Σώμα ενδέχεται να αναγκάσει την κυβέρνηση Μπάιντεν να κάνει υποχωρήσεις, με αντάλλαγμα την υπερψήφιση σημαντικών θεμάτων όπως την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον 211 από τις 218 έδρες που απαιτούνται για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Edison Research την περασμένη Πέμπτη, ενώ οι Δημοκρατικοί έχουν συγκεντρώσει 197. Μένουν να κριθούν 27 έδρες και για ορισμένες από αυτές γίνεται μάχη στήθος με στήθος.

Διαβάστε επίσης:

Νέες απειλές Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία δεν έχει ακόμα χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής» – «Όλα στην ώρα τους»

Μαργαρίτης Σχοινάς εναντίον Ρώμης για μεταναστευτικό: «Μερικά κράτη δεν θέλουν να παρέμβουμε στην παρούσα κρίση»

Twitter: Παραιτούνται κορυφαία στελέχη – Ολοταχώς προς χρεοκοπία η πλατφόρμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07