search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:47
MENU CLOSE

G20: «Παράπονα» του Σι Τζινπίνγκ στον Τζάστιν Τριντό για τη διαρροή της ιδιωτικής τους συζήτησης (Video)

16.11.2022 17:19
Trido- tzinpingk- new
Photo: Twitter

Φανερά ενοχλημένος ήταν ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό για τη διαρροή των όσων είπαν στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.

Ο Καναδός πρωθυπουργός είχε μια σύντομη άτυπη συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ την Τρίτη, σύμφωνα με το γραφείο του Τριντό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο Καναδός εξέφρασε την ανησυχία του για την «υποτιθέμενη ανάμιξη» της Κίνας στις καναδικές εκλογές. Το Πεκίνο δεν δημοσίευσε κάποια ενημέρωση για τη συνάντηση και δεν έκανε κάποια αναφορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την επόμενη ημέρα, ο Κινέζος πρόεδρος, ερχόμενος πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τριντό, τον επέκρινε προσωπικά, με τον διάλογό τους να καταγράφεται από την καναδική τηλεόραση και το συγκεκριμένο βίντεο να γίνεται viral.

Όλα όσα συζητήσαμε χθες διέρρευσαν στις εφημερίδες. Αυτό είναι ανάρμοστο και δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο συμφωνήσαμε να γίνει η συζήτησή μας», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ. Σημείωσε επίσης ότι ο διάλογος πρέπει να είναι ειλικρινής.«Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να πούμε πώς μπορεί να τελειώσει όλο αυτό», συνέχισε ο Κινέζος ηγέτης.

Από την πλευρά του, ο Τριντό αφού άκουσε τον Σι, του απάντησε πως «στον Καναδά πιστεύουν στον ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά μαζί, αλλά θα υπάρχουν πράγματα στα οποία θα διαφωνούμε».

«Ας δημιουργήσουμε πρώτα τις κατάλληλες συνθήκες», είπε ο Σι Τζινπίνγκ,  και αποχώρησε σφίγγοντας το χέρι του Τριντό.

Διαβάστε επίσης:

G20: Ποιες χώρες δεν καταδίκασαν την εισβολή στην Ουκρανία – Για πρώτη φορά δεν υπήρξε αναμνηστική φωτογραφία

Φυσικό αέριο: Η πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν – Οι προϋποθέσεις και ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς

Πέφτουν οι τόνοι για το πλήγμα στην Πολωνία, ουκρανικός ο πύραυλος – Επιμένει το Κίεβο να «βλέπει» ρωσικά ίχνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:47