search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:57
MENU CLOSE

Κρήτη: Νέα NAVTEX για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες

26.11.2022 10:35
ploio-navtex-12-new

Νέα Navtex για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Σε αυτήν καθορίζονται οι συντεταγμένες με τις οποίες οριοθετείται η επέκταση των σεισμικών ερευνών της Exxon Mobil.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το ερευνητικό πλοίο που έχει αναλάβει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες θα κινηθεί ακόμη πιο νότια. Η νέα Νavtex για την επέκταση των ερευνών θα αφορά περιοχές εντός των ελληνικών οικοπέδων, νοτιότερα από την αρχική ναυτική οδηγία της 7ης Νοεμβρίου.

«Επέκταση των ερευνών γίνεται στο πλαίσιο του αρχικού σχεδίου. Εξελίσσεται και η διεύρυνση της περιοχής, πάντοτε εντός των ορίων της εθνικής δικαιοδοσίας. Tο ενδιαφέρον και δεύτερης εταιρείας αναδεικνύει περισσότερο τη σημασία της κίνησης εκεί» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η επέκταση των σεισμικών ερευνών της ExxοnMobil και σε άλλες περιοχές νοτίως της Κρήτης δείχνει πως ο πετρελαϊκός κολοσσός επιθυμεί να επισπεύσει τις έρευνες προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση.

Διαβάστε επίσης:

Τραγικό τροχαίο στο Βόλο: 25χρονος οδηγός συγκρούστηκε με αγριογούρουνο και σκοτώθηκε

Κιβωτός του Κόσμου – Νέες σοκαριστικές καταγγελίες: «Αυτοτραυματιζόμουν για να ξεχαστώ – Με είχαν κλείσει σε κλουβί» (Video)

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Δώρας Παντέλη: «Στο σπίτι μου συνέβαιναν πράγματα που εύχομαι να μην συμβούν σε άλλο παιδί» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:55