search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:48
MENU CLOSE

Κίνα: Τανκς βγήκαν στους δρόμους για να περιορίσουν τις διαδηλώσεις – Φόβοι για νέα Τιεν Αν Μεν (Videos)

29.11.2022 21:03
tanks_new

Κλιμακώνεται η κατάσταση στην Κίνα, καθώς τανκς βγήκαν στους δρόμους για την καταστολή των διαδηλώσεων, της λεγόμενης επανάστασης του «λευκού χαρτιού».

Σύμφωνα με την dailymail, στρατιωτικά οχήματα και τανκς βρίσκονται σε πολλές μεγάλες πόλης της Κίνας που σημειώνονται αναταραχές, λίγη ώρα μετά την έκκληση της Επιτροπής πολιτικών και δικαστικών υποθέσεων του κυβερνώντος κόμματος που ζητούσε να εφαρμοστεί «καταστολή των εχθρικών δυνάμεων».

Στην Κίνα τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένα κύμα οργής, μετά τα αυστηρά μέτρα «μηδενικής Covid» και την αυστηρή λογοκρισία των Αρχών.

Μάλιστα, συνεχείς είναι οι διαδηλώσεις σε πολλές κινεζικές πόλεις κατά των αυστηρών μέτρων και των τεστ για την COVID-19, αλλά και για τα lockdowns.

Επίσης, οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους απέναντι στην αυστηρή λογοκρισία και την ακόμη αυστηρότερη επιρροή του Κομμουνιστικού Κόμματος σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Ήδη, από τα ξημερώματα της Τρίτης κυκλοφορούν βίντεο στα σόσιαλ με άρματα του στρατού να «κόβουν βόλτες» σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε έκταση κίνημα διαμαρτυρίας κατά του κινεζικού καθεστώτος από το 1989 και τις διαδηλώσεις στην πλατεία Τιέν Αν Μεν, στο Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Πάνω από 700 δισ. ευρώ ο λογαριασμός για την Ευρώπη

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέα καταγγελία για την Γκισλέιν Μάξγουελ – «Με έσπρωχνε να βρεθώ με Κλίντον και Τραμπ μαζί με άλλα κορίτσια» (Videos)

Ρωσία: Αυξάνονται οι κίνδυνοι από την ανάμιξη των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία – Γιατί αποσύρθηκε η Μόσχα από την συνθήκη «New Start»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:47