search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:33
MENU CLOSE

Χορός δισ. δολαρίων στις ιντερνετικές πλατφόρμες έως το 2028

30.11.2022 16:18
platformes76-new

Μια αγορά σε «έκρηξη» είναι εκείνη που έχουν διαμορφώσει οι ιντερνετικές συνδρομητικές πλατφόρμες και περιλαμβάνουν διαφημίσεις στον προσφερόμενο περιεχόμενο τους, γνωστές στην παγκόσμια οπτικοαουστική βιομηχανία ως AVOD (Advertising based Video On Demand).

Εκτιμάται ότι το 2028 τα έσοδα στις συνδρομητικές ιντερνετικές υπηρεσίες οπτικοακουστικού περιεχομένου θα φθάσουν το 91 δισ. δολάρια από 38 δισ. που υπολογίστηκαν το 2022 από τον ερευνητικό οργανισμό Digital TV Research.

Μέχρι τo 2028, 15 ιντερνετικές πλατφόρμες στριμινγκ θα έχουν έσοδα από υπηρεσίες AVOD που θα υπερβαίνει το ένα δισ.  δολάρια, από τις οποίες έξι είναι παγκόσμιοι «παίκτες», πέντε δραστηριοποιούνται κυρίως στις ΗΠΑ και τρείς στην Κίνα.

«Η έρευνα για την ψηφιακή τηλεόραση αποτυπώνει μια σημαντική εξέλιξη, αυτή της παγκόσμιας εξάπλωσης των υβριδικών υπηρεσιών στρίμινγκ με ή χωρις διαφημίσεις, όπως για παράδειγμα οι Netflix, Disney+, HBO max, Paramount+» υπογραμμίζει ο επικεφαλής ερευνητής της DigitalTV, Σάιμον Μάρεϊ.

Σημειώνει δε ο ερευνητής πως αυτές οι τέσσερις συνδρομητικές πλατφόρμες διαρκούς ροής περιεχομένου θα έχουν έσοδα ύψους 22,6 δισ. δολαρίων έως το 2028, «δηλαδή το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς».  Οι προβλέψεις αυτές γίνονται έπειτα από παρατήρηση των αγορών σε 138 χώρων στο διάστημα 2015- 2028.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η συνδρομητική ιντερνετική υπηρεσία περιεχομένου ροής Disney+ θα έχει έσοδα 8,7 δισ. δολάρια το 2028,  η αμερικανική πλατφόρμα Hulu θα εμφανίσει κέρδη 5,3 δισ. δολαρίων, το Netflix πέντε δισ. δολάρια και Youtube και Paramount+ από 4,9 δισ. το καθένα.

Διαβάστε επίσης:

Στη «μάχη» τηλεθέασης επικράτησε το Mega χθες (πίνακες)

Στον όμιλο ΣΚΑΪ οι ραδιοσταθμοί Μέντα 88 και Pepper 96.6

Ο Τζιμ Κάρεϊ εγκαταλείπει το Twitter λόγω Έλον Μασκ – Η τελευταία ανάρτηση (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:33