search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Νίκολας Μαδούρο: Ζητά την πλήρη άρση των αμερικανικών κυρώσεων

30.11.2022 23:09
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καλεί τον Μπάιντεν να «γυρίσουν σελίδα» - Media

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο χαιρέτισε την Τρίτη ως «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» την άδεια που έδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στον ενεργειακό κολοσσό Chevron να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη Βενεζουέλα παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, αλλά ζήτησε παράλληλα την πλήρη άρση τους.

«Η Βενεζουέλα απαιτεί την πλήρη άρση των κυρώσεων για την πετρελαϊκή βιομηχανία», είπε ο πρόεδρος Μαδούρο σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι τα μέτρα των ΗΠΑ δεν συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν το διεθνές εμπόριο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξουσιοδότησε την αμερικανική εταιρεία Chevron να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Βενεζουέλα, επικροτώντας με αυτόν τον τρόπο τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου Μαδούρο και της αντιπολίτευσης για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που θα καλύψουν κοινωνικές ανάγκες.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022: Σοκάρει η νέα δολοφονία 27χρονου στο Ιράν που πανηγύριζε την ήττα από τις ΗΠΑ

Θρήνος στην Κολομβία: Πέθανε 22χρονος ποδοσφαιριστής – Είχε καταρρεύσει στην προπόνηση

Χακίμ Τζέφρις: Εξελέγη ο διάδοχος της Πελόζι στο Κογκρέσο – Ο πρώτος Αφροαμερικανός σε τέτοιο αξίωμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:14