search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:52
MENU CLOSE

Συναγερμός σε ευρωπαϊκές πρεσβείες στην Άγκυρα – Ειδοποιήθηκαν για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις

30.11.2022 19:45
turkia_ypex

Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Άγκυρα έχουν ενημερωθεί για απειλές εναντίον τους, ενώ το Βελιγράδι συνέστησε στους Σέρβους να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία και ειδικότερα στην Άγκυρα, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων. «Θέλω να προειδοποιήσω τους πολίτες ότι σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις τις επόμενες εβδομάδες. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες αφορούν την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα», δήλωσε ο Ντάτσιτς στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug. Πρόσθεσε δε ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων ισχύει κι για άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς συνέστησε επίσης στους πολίτες που βρίσκονται ήδη στην Τουρκία να αποφεύγουν σημεία των πόλεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατών. «Οι πολίτες μας που βρίσκονται ήδη εκεί θα πρέπει να αποφεύγουν δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο όπως πεζόδρομους, σταθμούς μετρό, σταθμούς λεωφορείων και τρένων και άλλα σημεία όπου υπάρχει πολυκοσμία», επισήμανε ο Ντάτσιτς. Ανέφερε ότι η προειδοποίηση αυτή δεν έχει να κάνει με την ίδια τη Τουρκία με την οποία – όπως είπε- η Σερβία έχει φιλικές σχέσεις, αλλά αποτελεί υποχρέωσή του να μοιραστεί με τους πολίτες τέτοιου είδους πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης πριν από δύο εβδομάδες. Οι τουρκικές αρχές απέδωσαν την ευθύνη σε Κούρδους εξτρεμιστές. Τόσο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) όσο και οι Κούρδοι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως ενημερώθηκε από τρεις πρεσβείες δυτικοευρωπαϊκών χωρών και έναν διεθνή οργανισμό ότι δέχθηκαν προειδοποίηση από τις τουρκικές αρχές σχετικά με απειλές για την ασφάλεια του προσωπικού τους.

Σε e-mail που εστάλη προς το προσωπικό των γραφείων του διεθνούς οργανισμού στην Άγκυρα, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Reuters, υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος σε εμπορικά κέντρα, σταθμούς λεωφορείων και αεροδρόμια.

Δεν διευκρινίζεται ποιες πρεσβείες ή ποιος οργανισμός έλαβε τη σχετική ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές.

Δεν υπήρξε αντίδραση από τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Μέγκαν Μαρκλ: Απήγγειλε Ντίνο Χριστιανόπουλο στο φινάλε του podcast της

Μπάκιγχαμ: Σάλος με ρατσιστικό σχόλιο μέλους του βασιλικού οίκου – Παραιτήθηκε από τα καθήκοντα της

Η γαλλική μπαγκέτα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:45