search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:32
MENU CLOSE

Ειδικό Δικαστήριο – Τόμπρας: Δεν τίθεται θέμα παράβασης καθήκοντος για τον Νίκο Παππά

02.12.2022 21:31
kalogritsas_new

Με την εξέταση του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα από τους συνηγόρους της πλευράς Παππά – Καλογρίτσα συνεχίστηκε το ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ο μάρτυρας επανέλαβε πως ο επιχειρηματίας ήθελε να γίνει ο «Μπόμπολας του Σύριζα», λέγοντας πως του είχε πει πως είχε επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά. «Εγώ δεν τον είδα να περνά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως βεβαιώθηκε για τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία, όταν είδε τα μηνύματα οικειότητας που αντάλλασσε με τον πρώην υπουργό.

Ο μάρτυρας μίλησε για «μια ιδιωτική διαφορά» του κ. Καλογρίτσα με τους Λιβανέζους επιχειρηματίες, στην οποία «υπεισήλθε η τότε κυβέρνηση και η αντιπολίτευση που επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν τη δικαιοσύνη για πολιτικούς λόγους».

Παρά τις πιέσεις της πλευράς CCC-Χούρι για την εγγυητική επιστολή ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Νίκος Παππάς δεν άλλαξε τους όρους του διαγωνισμού. Επιπλέον, ούτε έδωσε κάποια παράταση στις προθεσμίες του διαγωνισμού προκειμένου να διευκολυνθεί στην έκδοση εγγυητικής επιστολής η πλευρά Καλογρίτσα – Χούρι. Ούτε όμως μετά το διαγωνισμό ο Νίκος Παππάς άλλαξε το πλαίσιο καταβολής του τελικού τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες από 3 δόσεις σε 10 για τους υπερθεματιστές.

Επιπλέον, σε ερωτήσεις του Γ. Μαντζουράνη για συναντήσεις Παππά-Καλογρίτσα-Χούρι ο Κ. Τόμπρας επιφυλάχθηκε εάν αυτές όντως πραγματοποιήθηκαν όπως και εάν έγιναν στο Μαξίμου.

Ο διάλογος στο δικαστήριο

ΠρόεδροςΜας ενδιαφέρει αν ο Παππάς καθοδηγούσε τον Καλογρίτσα και αν του υποδεικνύει τι να κάνει και ο ίδιος ως κατευθυνόμενος σε αυτό το εγχείρημα. Έπαιξε αυτόν τον ρόλο και ο Παππάς παρενέβη το νόμο που είχε ψηφίσει ώστε ένα κανάλι να εξυπηρετούσε την κυβέρνηση; Περιγράφετε μια κυβέρνηση δια Παππά που πείθει και κατευθύνει τον Καλογρίτσα να κάνει ότι έκανε ...

ΜάρτυραςΔεν είναι αυτό που εγώ πιστεύω αλλά αυτό που πίστευε και διαλαλούσε ο Καλογρίτσας. Αλλά από το αποτέλεσμα φαίνεται πως η κυβέρνηση τον κορόιδευε. Εκείνος αυτό πίστευε γιατί είναι ταγμένος στο σύστημα της Αριστεράς. Και να υπήρχε στην άκρη του μυαλού της κυβέρνηση αυτό το σενάριο, έκαναν πίσω γιατί ήταν ανίκανοι να διαχειριστούν την εξουσία.

ΠρόεδροςΤο εγχείρημα αυτό ήταν του Παππά και του Καλογρίτσα;

ΜάρτυραςΗ κυβέρνηση έβαλε τον Καλογρίτσα ή ο Καλογρίτσας επεδίωξε να μπει σε αυτό; Εγώ ξέρω από τον ίδιο ότι εκμεταλλεύτηκαν το αριστερό του μητρώο και το γεγονός ότι είναι οικοπεδούχος στην πολυκατοικία της αριστεράς. Αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση ότι γνωρίζοντας πως λειτουργεί η αριστερά μήπως τον εκμεταλλεύτηκαν με άλλο σκοπό για να μην κάνουν κανάλι αλλά να περάσουν στην ιστορία ότι έβαλαν τάξη στους τζαμπατζήδες των καναλιών.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, με εντολή του Νίκου Παππά ο επιχειρηματίας, είχε επισκεφθεί και άλλους καναλάρχες, ζητώντας χρήματα καθώς ο τότε υπουργός ήταν αυτός που ενθάρρυνε τέτοιου τύπου συνεργασίες και για το λόγο αυτό, είχαν γίνει και άλλες συναντήσεις με καναλάρχες.

Ωστόσο, ο μάρτυρας εξέφρασε την άποψη ότι για τον Νίκο Παππά λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα παράβασης καθήκοντος.

Ερωτήσεις στον μάρτυρα έθεσε και ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που προχώρησε στην καταγγελία.

«Καμία καταγγελία δεν έκανα ποτέ και σιώπησα. Όταν ήρθε μια ψευδής απόφαση υποχρεώθηκα να απαντήσω σε αυτούς. Συμφωνείτε μαζί μου σε αυτό; Υπέφερα και το κράτησα για τον εαυτό μου;» ρώτησε, με τον μάρτυρα να απαντά: «Έτσι είναι» και τον Χρήστο Καλογρίτσα να προσθέτει: « Ό,τι υπέστην, υπέστην. Και να πέθαινα, θα πέθαινα. Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά. Ό,τι είχα και δεν είχα και θεωρώ ότι στο ΚΚΕ ήμουν ο ένας μετά το, Χαρίλαο. Όταν έλεγα “παιδιά” κάποια στιγμή είπα «Αλέξη και πέντε τετραετίες να κάνεις πρωθυπουργός, μεγαλύτερη ιστορία από μένα δεν θα γράψεις».

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση κάνει τον ενοχλημένο τροχονόμο για τις τράπεζες

Ανδρέας Λοβέρδος: Αρνήθηκε να υπογράψει το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας του ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Ο τάχα «ενοχλημένος» Μητσοτάκης ας σταματήσει να κάνει τον τροχονόμο των κερδών των τραπεζών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:31