search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:37
MENU CLOSE

«Mega stories» στην ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία – Μια διαδρομή μέσα από δημοφιλείς σειρές

05.12.2022 13:38
kapoutzidis_new

Ένα ερευνητικό οδοιπορικό στην χώρα της ελληνικής τηλεοπτικής μυθοπλασίας, μέσα από σειρές που ξεχώρισαν, μαγνήτισαν βλέμματα, συζητήθηκαν και εν τέλει έγραψαν ιστορία πραγματοποίησε η εκπομπή «Μega Stories» η οποία θα προβληθεί σήμερα στις 00:10.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνάντησε ανθρώπους που όρισαν και διαμόρφωσαν την ελληνική τηλεοπτική αφήγηση από συστάσεως ιδιωτικής τηλεόρασης

Δημιουργοί, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες, ηθοποιοί νοηματοδοτούν μια διαδρομή που άρχισε τέλος Νοεμβρίου του 1989 έως σήμερα με το Netflix να βάζει στη λίστα επιλογών του το κοινωνικό «σκοτεινό» εβδομαδιαίο σήριαλ «Maestro».

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συζητά με τον  Μανούσο Μανουσάκη για τη σημασία του να γνωρίζεις με το βιωματικό τρόπο την κοινωνική ομάδα που θες να αναπαραστήσεις τηλεοπτικά αλλά και για τις δημιουργικές ρήξεις ανάμεσα σε σκηνοθέτες και σεναριογράφους, συναντά για πρώτη φορά τηλεοπτικά τον Αντώνη Αγγελόπουλο ή αλλιώς το σκηνοθέτη του «Ντόλτσε Βίτα», των «Δύο Ξένων», των «Εγκλημάτων» και του «Είσαι το Ταίρι μου», μυείται από τον Χάρη Ρώμα στο άβατο της δημιουργικής διαδικασίας και μαθαίνει από τον Ανδρέα Μορφονιό για τις αμήχανες στιγμές που ένας σκηνοθέτης καλείται να βρεθεί μπροστά στην κάμερα και να παίξει.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, δημιουργός των «Σαββατογεννημένων», του θρυλικού «Παρά Πέντε » και της «Εθνικής Ελλάδος» απαντά για το πόσο ριψοκίνδυνο ήταν να φέρει νέο λόγο και αισθητική στην ελληνική μυθοπλασία.

Ο Λευτέρης Χαρίτος, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και σκηνοθέτης των «Άγριων Μελισσών», εξηγεί γιατί δεν πρόλαβε να γευτεί το σαρωτικό τηλεοπτικό hit ενώ οι σεναριογράφοι της σειράς Πέτρος Καλκόβαλης και Μελίνα Τσαμπάνη περιγράφουν τη διαδρομή της ιδέας τους από το χαρτί στη μικρή οθόνη.

Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ και ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης ή αλλιώς οι άνθρωποι πίσω από το «Νησί» μιλούν στο «Mega Stories» για την επίδραση της σειράς που λάμπει ακόμα και δώδεκα χρόνια μετά την προβολή της.

Αναμνήσεις, σπαρταριστά backstage στιγμιότυπα και παραλειπόμενα έρχονται για πρώτη φορά στο φως μέσα από τις αφηγήσεις της Ρένιας Λουιζίδου που θυμάται πώς γεννήθηκε το θρυλικό αστροπελέκι των «Απαράδεκτων», του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, της Κατερίνας Λέχου και του πιο εμβληματικού κακού της μικρής οθόνης σήμερα, του Λεωνίδα Κακούρη που εξιστορεί την πορεία του από την «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου στο φετινό «Μαύρο Ρόδο».

Μιλούν επίσης η Έλενας Σολωμού, η γυναίκας δηλαδή που βρίσκεται πίσω από το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», ο Βασίλης Σπηλιόπουλος, ο ανθρώπου που ανέλαβε να μεταφέρει το «Σασμό» από τις σελίδες του μυθιστορήματος στην τηλεόραση και βέβαια ο Δημήτρης Αποστόλους και  ο Αλέξανδρος Ρήγας, οι οποίοι έπλασαν μερικούς από τους πιο αγαπητούς, αλησμόνητους και ολοκληρωμένους χαρακτήρες της ελληνικής κωμωδίας, από τους «Δύο Ξένους» μέχρι την «Τούρτα της Μαμάς».

Διαβάστε επίσης:

«Ρήγμα» στη σχέση ΜΜΕ και κοινωνίας- Έρευνα δύο ΑΕΙ της Αγγλίας εντοπίζει έλλειμμα εμπιστοσύνης

«Καθημερινή»: Καλεί τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών

Τηλεθέαση Σαββάτου: Το Μουντιάλ απόλυτος κυρίαρχος της prime time

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:35