search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:39
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Selfies στην παραλία με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον και χλιδάτες διακοπές

13.12.2022 23:15
kaili2_new

Στη ζωή της Εύας Καϊλή πριν οδηγηθεί στη φυλακή για διαφθορά και δωροδοκία από το Κατάρ στο περίφημο Qatargate, αναφέρεται δημοσίευμα της Daily Mail.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, «ήταν το γοητευτικό κορίτσι της ΕΕ: ​​Μια πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια της οποίας η αγάπη για την πολιτική την είδε να γίνεται αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ηλικία μόλις 44 ετών.

Η Εύα Καϊλή έχει εντυπωσιακή εμφάνιση, έναν Ιταλό σύντροφο, έναν τρόπο ζωής στο διεθνές τζετ σετ και μια κόρη. Έκανε παρέα με ανθρώπους όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και άρχιζε να ασκεί δύναμη και επιρροή. Με λίγα λόγια, είχε τον κόσμο στα πόδια της.

Τώρα, όμως, πρόκειται να χάσει τα πάντα. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για δωροδοκία για λογαριασμό του Κατάρ αφού φέρεται να βρέθηκαν τσάντες με χρήματα μέσα στο διαμέρισμά της, σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς των Βρυξελλών.

Η Daily Mail κάνει μια αναδρομή στην καταγωγή της Εύας Καϊλή και την πορεία της στην πολιτική.

«Σε ηλικία 23 ετών, έγινε το νεότερο μέλος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης το 2002 και -δύο χρόνια αργότερα- ήταν η νεότερη υποψήφια στις εθνικές εκλογές.

A Greek lawmaker from 2007 until 2012, she became the youngest from her party to be elected to Brussels in 2014

Βουλευτής από το 2007 έως το 2012, έγινε η νεότερη από το κόμμα της που εξελέγη στις Βρυξέλλες το 2014.

Ωστόσο, η προσοχή που τράβηξε της κέρδισε μια θέση ως παρουσιάστρια ειδήσεων στο κανάλι Mega.

Κατείχε αυτή τη δουλειά από το 2004 έως το 2007, όταν έγινε για πρώτη φορά μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η θητεία της ως βουλευτής στην πατρίδα της ήταν σύντομη αλλά όχι χωρίς διαμάχες – όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της οικονομικής κρίσης.

Κάποτε απείλησε να εκτροχιάσει μια κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης εναντίον του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αρνούμενη να τον στηρίξει, προτού τελικά του δώσει υποστήριξη. 

Η κ. Καϊλή προκάλεσε επίσης διαμάχη αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε πει ψευδώς σε συνεντεύξεις ότι ο παππούς της είχε δολοφονηθεί από κομμουνιστές, αναφέρει το Politico .

Το 2014 έγινε η νεότερη που εξελέγη ευρωβουλευτής από το ΠΑΣΟΚ και εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες, όπου εντάχθηκε στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. 

Στην ευρωπαϊκή σκηνή, έγινε γνωστή επειδή εργαζόταν στην ατζέντα της ψηφιακής πολιτικής του μπλοκ κατά τα χρόνια που η Margrethe Vestager διεξήγαγε πόλεμο με τεχνολογικούς γίγαντες. 

Η Καϊλή εργάστηκε ως επί το πλείστον σε ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης, ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και blockchain – την τεχνολογία που βασίζεται στα κρυπτονομίσματα.

Ήταν γνωστή για τη στενή συνεργασία της με την αδερφή της, Μανταλένα, η οποία διηύθυνε μια δεξαμενή σκέψης με επίκεντρο τον αντίκτυπο των νόμων στις νέες τεχνολογίες.

Το Instagram της αποκαλύπτει ότι ταξίδευε συχνά ανάμεσα στην πατρίδα της, την Ελλάδα και το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Το καλοκαίρι του 2017, έκανε ένα ταξίδι στο νησί του δισεκατομμυριούχου Μπράνσον στην Καραϊβική.

«Όταν συναντάς θρύλους», έγραψε στη λεζάντα μια φωτογραφία της να κάθεται δίπλα στον Μπράνσον, περιγράφοντας τον εαυτό της ως «η πιο ευτυχισμένη εγώ».

Το 2020 γνώρισε τον σύντροφό της, τον 35χρονο πλέον Φραντσέσκο Τζιόρτζι – Ιταλό που εργάζεται ως σύμβουλος για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στο κοινοβούλιο της ΕΕ.

Είναι επίσης ο ιδρυτής μιας δεξαμενής σκέψης που ονομάζεται Fight Impunity, η οποία στοχεύει στην προώθηση της «λογοδοσίας ως κεντρικό πυλώνα της αρχιτεκτονικής της διεθνούς δικαιοσύνης».

Το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο, αλλά έχουν μαζί μια κόρη – την 18 μηνών Αριάδνη».

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Αρνείται τα πάντα, τι λέει για τα χρήματα που βρέθηκαν – Εμπλέκει Μπορέλ, Γιόχανσον και Μέτσολα (Video)

Αλέξης Τσίπρας σε betarades: Αντί να αποκλειστεί η Κροατία, «αποκλείστηκε» η Καϊλή (Photos/Video)

Ανδρουλάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να απαγορεύεται στους αξιωματούχους της ΕΕ να γίνονται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:39