search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:17
MENU CLOSE

Qatargate: Συνεργάζεται με τις βελγικές Αρχές ο Αντόνιο Παντσέρι – Ποια ονόματα έδωσε (Video)

21.12.2022 11:46
Antonio Pantseri_new

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate καθώς οι έρευνες των βελγικών αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους τόσο η La Reppublica όσο και η La Stampa ο βασικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου, Αντόνιο Παντσέρι, φαίνεται να είναι συνεργάσιμος με τους Βέλγους ανακριτές.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως όλα ήταν μέρος μιας συμφωνίας για να αποφευχθούν αντικρουόμενες αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και να παραδέχτηκε κάποιες από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τις βελγικές αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φαίνεται να «έδωσε» και ονόματα εμπλεκομένων.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Αντρέα Κοτσολίνο από το Δημοκρατικό Κόμμα και αμφισβήτησε τον σοσιαλιστή Μαρκ Ταραμπέλα, που «πήγε στο Κατάρ», και αναφέρθηκε στην Σοσιαλδημοκράτισσα Μαρία Αρένα, που «πήγε μια φορά στο Κατάρ και ότι πήρε δώρο».

Ακόμη, επιβεβαιώθηκε ο κεντρικός ρόλος του Μαροκινού πρέσβη στη Βαρσοβία, Αμπνταραχίμ Άτμουν, ο οποίος ενήργησε ως μεσολαβητής μεταξύ των μαροκινών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων Ιταλών.

Στην κατάθεσή του φέρεται, σύμφωνα με τη La Reppublica, να λέει ότι η «συμφωνία» αυτή προέκυψε το 2019 όταν δεν επανεξελέγη ευρωβουλευτής.

Φαίνεται πως ο Παντσέρι επιχείρησε να κρατήσει μια αμυντική γραμμή προκειμένου να πείσει την εισαγγελία ότι όταν ήταν ευρωβουλευτής δεν είχε δωροδοκηθεί, σχολιάζουν τα διεθνή μέσα.

«Τα χρήματα στο σπίτι μου δεν ήταν διαθέσιμα σε κανέναν άλλο», φέρεται να απάντησε όταν ρωτήθηκε για τα 700.000 ευρώ μετρητά, που βρέθηκαν σπίτι του.

Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών

Η ιταλική εφημερίδα στο δημοσίευμά της αναφέρεται, επίσης, σε ένα δισέλιδο έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και στο οποίο περιγράφεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών στην αποκάλυψη του Qatargate. Στο έγγραφο, κατά το δημοσίευμα, γίνεται λόγος για μυστικούς πράκτορες που μπήκαν στο σπίτι του Παντσέρι και το έψαξαν ανοίγοντας από ντουλάπες μέχρι το μικρό χρηματοκιβώτιο.

Οι πράκτορες αυτοί, κατά τη La Repubblica, αφού έβγαλαν φωτογραφίες στη συνέχεια αποχώρησαν βάζοντας όλα τα αντικείμενα στη θέση τους τοποθετώντας παντού «κοριούς». Για επτά μήνες τα 700.000 ευρώ παρέμειναν ανέγγιχτα αν και στην τελική καταμέτρηση έλειπαν 100.000 ευρώ.

Στα έγγραφα αυτά, δε, υπάρχει η ημερομηνία 26 Απριλίου, στοιχειό που κατά τη La Repubblica, εξηγεί ότι οι έρευνες των βελγικών αρχών είχαν φτάσει σε ένα σημείο καμπής την άνοιξη και τότε ενημερώθηκε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου.

Η ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι στην περίπτωση της Εύας Καϊλή το σημείο-κλειδί ήταν τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν στις 9 Δεκεμβρίου έξω από ξενοδοχείο των Βρυξελών με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή να φέρεται να έχει ομολογήσει ότι ήταν αυτή που του έδωσε οδηγίες να τα κρύψει.

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: «Βισνού» είχε ένας 14χρονος – Του καρφώθηκε ακόντιο στον λαιμό και επέζησε (σκληρές εικόνες)

Απέτυχε η εκτόξευση ευρωπαϊκού πυραύλου – Xάθηκαν δύο δορυφόροι της Airbus (Photo)

Φρικτό έγκλημα στον Καναδά: Οκτώ ανήλικα κορίτσια δολοφόνησαν με μαχαίρια έναν άστεγο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:16