search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:14
MENU CLOSE

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: «Μου είπε “μαμά θέλω να βοηθήσω”, φοβήθηκα μην τη βρω σκοτωμένη»

29.12.2022 10:01
efivos_new
Πηγή: Pixabay

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη φρικτή υπόθεση ομαδικού βιασμού με θύμα ένα 15χρονο παιδί στο Ίλιον, ο οποίος έζησε μια ατελείωτη κόλαση στα χέρια των συμμαθητών του.

Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις κατά την απολογία του στην ανακρίτρια ο τελευταίος από τους οχτώ κατηγορούμενους, ενώ χθες Τετάρτη προφυλακίστηκε ένας ακόμη ανήλικος από τη Βουλγαρία, ο οποιός δήλωσε ότι ήταν παρών σε έναν από τους βιασμούς και προσπάθησε να σταματήσει τους υπόλοιπους.

Τι λέει η μητέρα του ενός κοριτσιού

Την ίδια ώρα η μητέρα μιας 15χρονης μαθήτριας, από την οποία ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», και είπε πως η κόρη της είναι «σοκαρισμένη».

Η γυναίκα είπε πως η κόρη της είχε το επίμαχο βίντεο με τους βιασμούς του 15χρονου, στο κινητό της δύο εβδομάδες πριν. «Μαμά θέλω να βοηθήσω» είπε το κορίτσι στη μητέρα του ενώ εκείνη περιέγραψε πως φοβήθηκε «μην τη βρει σκοτωμένη».

Το παιδί, παρά τον φόβο της μητέρας της έστειλε το βίντεο στον ξάδελφο του θύματος, λέγοντάς του «μην το αφήσεις να ξεχαστεί γιατί θα βρουν επόμενο θύμα».

Η μητέρα της 16χρονης σημείωσε στον ΑΝΤ1 πως γνώριζε όλα τα εμπλεκόμενα παιδιά που ήταν «από καλές οικογένειες» εκτός από ένα που είχε δημιουργήσει εντάσεις σε προηγούμενο δεσμό του.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και την ενασχόληση της Δικαιοσύνης με αυτήν, η γυναίκα σημειώνει πως γίνεται χαμός στο Instagram μεταξύ των αγοριών που πλέον ονοματίζουν κορίτσια. «Έχουν αρχίσει να δικάζουν τα παιδιά της περιοχής το ένα το άλλο» λέει η μητέρα της 15χρονης μαθήτριας.

Μαντάς: Αυτή η υπόθεση είναι η κορυφή του παγόβουνου

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς που εκπροσωπεί έναν εκ των κατηγορουμένων μίλησε για μια εξαιρετικά δύσκολη και σύνθετη υπόθεση:

«Είναι παιδιά που επέδειξαν ιδιαίτερα σκληρή και κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι του συμμαθητή τους, η οποία έχει αντίστοιχη βαρύτητα με τον βιασμό. Να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε όσα λέμε», υπογράμμισε.

Μίλωντας για τους ανήλικους σημείωσε τα εξής: «Δεν υπήρξε στάθμιση της ποινικής απαξίας της πράξης και είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό».

Μάλιστα ο κ. Μαντάς τόνισε ότι η έρευνα διευρύνεται και για άλλα θύματα, ενώ όπως τόνισε εξετάζεται αν ακόμα και τα παιδιά που υπήρξαν θύτες βίωσαν σε βάρος τους κακοποιητική συμπεριφορά.

«Αυτή η υπόθεση η οποία συζητάμε σήμερα είναι η κορυφή του παγόβουνου», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Διαβάστε επισης:

Κρήτη: Νεκρή μία ηλικιωμένη μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου

Σεισμός στην Εύβοια: «Το ρήγμα των Ψαχνών μπορεί να δώσει 6 Ρίχτερ» λέει ο Παπαζάχος (Video)

Τροχαίο με δυο νεκρούς στην Κηφισίας – Μηχανή προσέκρουσε σε φανάρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:14