search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:54
MENU CLOSE

Der Spiegel: «Μήπως είχε δίκιο τελικά ο Μαρξ;»

30.12.2022 18:27
MARX

Με ένα «αιρετικό» εξώφυλλο και διατυπώνοντας την τάση για νέες πολιτικές ιδέες κυκλοφορεί το γερμανικό περιοδικό.

«Ο κλασικός καπιταλισμός δεν λειτουργεί πια. Ωστόσο, καθοδηγούμενες από συνεχώς νέες παγκόσμιες κρίσεις και μια επικείμενη κλιματική κατάρρευση, αναδύονται συγκεκριμένες ιδέες μεταρρυθμίσεων: λιγότερη ανάπτυξη, περισσότεροι κυβερνητικοί στόχοι» αναφέρει το Der Spiegel με τον Καρλ Μαρξ στο εξώφυλλο.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του αμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή και διαχειριστή hedge fund, Ρέι Ντάλιο, το Der Spiegel αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό ο ίδιος φαίνεται ότι δεν διαβάζει πια τα πρωινά τη Wall Street Journal στη βίλα των 2.000 τ.μ, αλλά το… Κεφάλαιο του Μαρξ.

«Ο καπιταλισμός δεν λειτουργεί πια για τους περισσότερους ανθρώπους», λέει ο Ντάλιο, ο οποίος φυσικά δεν εμφανίζει καμία σοσιαλιστική τάση. Υπολογίζεται ότι η περιουσία του είναι περίπου 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αν τα καλά πράγματα γίνουν υπερβολικά πολλά, τότε απειλούνται να αυτοκαταστραφούν. Θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω ή να πεθάνουν. Ο πλούτος και η ευημερία διανέμονται μόνο μονόπλευρα. Όσοι είναι φτωχοί, παραμένουν φτωχοί και δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ίχνος ίσων ευκαιριών. Σταματήστε το», λέει ο δισεκατομμυριούχος, υπογραμμίζοντας ότι ο καπιταλισμός πρέπει επειγόντως να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Διαφορετικά θα χαθεί, επάξια.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Στραβελάκης: Το «σχόλιο» για τις πληροφορίες περί αντικατάστασης της Τσαπανίδου (Video)

Τέλος η Ελένη Καστάνη από το πρωινό του Star

Γενέθλια: Επετειακές εκδόσεις για τα 100 χρόνια του Βήματος και της Βραδυνής αυτό το Σάββατο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:52