search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:57
MENU CLOSE

Επαναφέρει το casus belli και ο Ακάρ: «Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει» (video)

30.12.2022 13:55
xoylousi akar543- new

Μετά τις απειλές πολέμου από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ακολούθησαν σήμερα (30/12) νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σχετικά με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στην Κρήτη.

Ο Τούρκος υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι NTV, δήλωσε ότι οποιαδήποτε επέκταση χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας πάνω από τα 6 μίλια, αποτελεί casus belli.

«Δεν δεχόμαστε την αύξηση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων. Αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει κατανοητό.

Το 1995 έγινε μια η σχετική εργασία στη Βουλή, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι, να γίνει κατανοητό καλά. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό το ζήτημα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα. 

Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει. Τα νησιά στρατιωτικοποιούνται, πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα. Έχουμε πληροφορίες ότι έχει δημιουργηθεί κέντρο logistics και LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Δεν θα επιτρέψουμε παρενοχλήσεις. Δεν αφήσαμε καμία από τις παρενοχλήσεις αναπάντητη. Κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε και στο πεδίο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το έχουμε ήδη κάνει άλλωστε. Σίγουρα θα ανταποδώσουμε. Η Ελλάδα προβαίνει σε ανεξέλεγκτες ενέργειες», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

Το teaser του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα χρονιά: «Θα τα πούμε όλα σε λίγες μέρες» (Video)

Ξανθός: Αντί για λύσεις και ανάληψη πολιτικής ευθύνης, θρασύτητα και χυδαιότητα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:57