search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:19
MENU CLOSE

Το δώρο του Αλέξη Τσίπρα στον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα (photos)

01.01.2023 16:15
tsipras_lula_doro_new

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Τσίπρας δώρισε στον Βραζιλιάνο πρόεδρο ένα κόκκινο καραβάκι με ζωγραφισμένα πάνω του τα γράμματα «ευ», έργο της κεραμίστριας Λιάνας Παπαλέξη.

Το χρώμα (κόκκινο – το χρώμα των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων) επιλέχθηκε, λόγω του ότι το μοιράζονται και τα δύο κόμματα, το Κόμμα Εργαζομένων της Βραζιλίας (PT) και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξήγησε ο Τσίπρας στον Λούλα, το επίρρημα «ευ» προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και χρησιμοποιείται ως πρόθημα σε πολλές λέξεις, δίνοντας θετικό μήνυμα – σε αυτήν την περίπτωση για μια προεδρία με θετικά αποτελέσματα για την Βραζιλία και τον λαό της.

Όπως επισημάνθηκε, το «ευ» ως α’ συνθετικό είναι γνωστό και στους Βραζιλιάνους καθώς πολλές ελληνικές λέξεις που το περιέχουν, έχουν μεταφερθεί στα πορτογαλικά και χρησιμοποιούνται ευρέως στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης και Τασούλας σε γνωστό καφέ στο Κολωνάκι μετά τη δοξολογία, λίγο πριν τις ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας (photos)

Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε «καλή χρονιά» μαζί με την οικογένειά του

Ο Γκιουλέκας ξέρει καλά το… άθλημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:19