search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:45
MENU CLOSE

Φαρμακονήσι: Η εκδοχή των Τούρκων – «Η Ελλάδα παρενόχλησε τους ψαράδες μας, απαντήσαμε με πυρά στις ελληνικές βολές»

05.01.2023 19:15
Limeniko_new

Ανακοίνωση για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι εξέδωσε η τουρκική ακτοφυλακή παρουσιάζοντας διαφορετική εκδοχή από την ελληνική.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και έφτασε στο σημείο για να ελέγξει το συμβάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού απομακρύνθηκε, αλλά φεύγοντας πυροβόλησε στον αέρα. Τότε και το τουρκικό σκάφος απάντησε με τον ίδιο τρόπο, όπως ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού

«Στις 05 Ιανουαρίου 2023, στις 12:02, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στάλθηκε αμέσως σε σημείο συμβάντος, μετά από αναφορά ότι αλιευτικά με τουρκική σημαία που ασχολούνταν με αλιευτικές δραστηριότητες στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Tekagac στο Didim της επαρχίας Aydn, παρενοχλήθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή, η οποία πήγε στην περιοχή.

Το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος απομακρύνθηκε από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που του είχε ανατεθεί το περιστατικό και τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη είχαν έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις αλιευτικές τους δραστηριότητες. Όταν το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ στον αέρα, καθώς απομακρυνόταν από την περιοχή, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής πυροβόλησε επίσης στον αέρα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνεχίζει να εκπληρώνει το καθήκον της να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις γαλάζιες θάλασσες της πατρίδας μας, εντός της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας επί 24ώρου βάσεως».

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Τόπαλος: Στο μικροσκόπιο των αρχών οι συνθήκες που αγωνίστηκε ο 16χρονος – Τι είναι το σπάρινγκ

Νέος σεισμός 3,2 Ρίχτερ στην Εύβοια

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της έξαρσης στην Κίνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44