search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:12
MENU CLOSE

Σεισμοί στη Λέσβο: Συνεδριάζει τις επόμενες ώρες η επιτροπή εκτίμησης κινδύνου – «Η περιοχή έχει δώσει και σεισμό πάνω από 6,5 Ρίχτερ»

07.01.2023 12:53
seismos

«Δεν είναι δυνατόν να τεκμηριώσουμε ότι ο πρωινός σεισμός ήταν ο κύριος», επισημαίνει για τη δόνηση των 4,9 Ρίχτερ που «ξύπνησε» τη Λέσβο τα ξημερώματα ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Με ανάρτησή του στο Facebook, o σεισμολόγος επισημαίνει πως τα δεδομένα δεν επαρκούν και τονίζει πως η «σεισμική δράση εξελίσσεται στο χερσαίο τμήμα του νησιού, όχι στη θάλασσα».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθυμίζει ότι στην περιοχή αυτή ιστορικά έχουν καταγραφεί «σημαντικοί σεισμοί» επικαλούμενος ως παράδειγμα τον σεισμό του Μαρτίου του 1867 με μέγεθος μεταξύ 6,5 και 7 Ρίχτερ.

Με αφορμή τα συμπεράσματά του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ζητά «να ληφθούν μέτρα σύμφωνα με όσα προβλέπει το προληπτικό σκέλος του επιχειρησιακού σχεδίου ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi.gr, από τους σεισμούς έχουν προκληθεί σε 20 σπίτια και εκκλησίες.

Εκτός από τις κατολισθήσεις βράχων από τα πρανή των γύρω βουνών στο οδικό δίκτυο της περιοχής άρχισαν να αναφέρονται ζημιές σε σπίτια. Και συγκεκριμένα στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος καθώς και στην Αγία Παρασκευή. Επίσης έχουν διαπιστωθεί ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη και στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκεύης στο Μόλυβο.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο «οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση».

Διαβάστε επίσης:

Νότης Μαυρουδής: Με το «Πρωινό Τσιγάρο» το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη

Βασίλης Τόπαλος: «Να βρούμε την αιτία θανάτου σε πρότερο χρόνο – Όχι στη στιγμή της κατάρρευσης», λέει ιατροδικαστής (Videos)

Κανονικά η κυκλοφορία στη Λιοσίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:11