search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:49
MENU CLOSE

Όπισθεν για το ζήτημα των ηθοποιών – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου

09.01.2023 15:36
maksimou-12144-new

Φαίνεται ότι οι σφοδρές αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου κατά του Προεδρικού Διατάγματος για το διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο έφεραν αποτέλεσμα.

Έτσι, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργείων ομού μετά και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όπως παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, “εγείρονται μια σειρά από ζητήματα με το Π.Δ. ως προς το μισθολογικό κόστος πρόσληψης καλλιτεχνών κυριως σε Ο.Τ.Α.. Είναι γνωστό ότι το Π.Δ. απλά επικύρωσε μια στρεβλή κατάσταση πολλών ταχυτήτων στον τρόπο πρόσληψης και αμοιβής καλλιτεχνών μεταξύ διαφορετικών φορέων του Δημοσίου“. 

Μάλιστα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης”η κυβέρνησή μας σχεδιάζει άμεσα τη σύστασης μιας επιτροπης προσωπικοτήτων που μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες από τα συναρμόδια Υπουργεία που θα μελετήσουν σε βάθος ουσιαστικά και θα καταλήξουν σε προτάσεις στα ζητήματα αναβαθμισης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης”.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι “το ΠΔ 85/2022 δεν αλλάζει ουδόλως το καθεστώς πρόσληψης και των αμοιβών των καλλιτεχνών που υπηρετούν στο Δημόσιο“, ωστόσο συμπλήρωσε πως “συμφωνήθηκε να αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για τον καθορισμό των αμοιβών των ηθοποιών και των χορευτών που παρέχουν καλλιτεχνική υπηρεσία στο δημόσιο με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού, εναρμονίζοντας με ενιαίο τρόπο τις μισθολογικές προβλέψεις για το σύνολο των φορέων του Δημοσίου“.

Την προετοιμασία αυτού του εγχειρήματος αναλαμβάνουν Μικτές Επιτροπές με εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού και «τη συμμετοχή προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους» από τους τομείς του θεάτρου, του χορού και της μουσικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης ‘Αγγελος Συρίγος, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Επίσης ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς, ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γιώργος Βούτσινος, η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η διευθύνουσα σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Ιωάννα Λυτρίβη.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για γλυπτά Παρθενώνα: Δεν αλλάζει η εθνική γραμμή, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση – Eπίθεση σε Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο πλιάτσικο 5,5 εκ. ευρώ και 420 απευθείας αναθέσεων σε συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη

Θεοδωρικάκος: 600 νέοι ειδικοί φρουροί στην Αττική από 20 Ιανουαρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:49