search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:32
MENU CLOSE

Πώς η κυβέρνηση επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από τα στελέχη που την εμπλέκουν σε υποθέσεις διαφθοράς

10.01.2023 06:00
ypourgiko simvoylio-new

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από τις υποθέσεις των γαλάζιων στελεχών τα οποία εμφανίζονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις με απευθείας αναθέσεις και οι οποίες επιδεινώνουν το κλίμα στην κοινωνία σε μία περίοδο που όλα μετράνε.

Χθες υπήρξαν και νέες πληροφορίες ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμπλέκονται σε νέες υποθέσεις απευθείας αναθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ και επικοινωνίας Ανδρέας Κουτούπης είχε πάρει έργα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ με απευθείας αναθέσεις.
Το θέμα αυτό φυσικά ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου, Πόπη Τσαπανιδου ζήτησε την αποπομπή του από το κυβερνών κόμμα.

Η Ν.Δ. κατηγόρησε  τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καταφεύγει στη λάσπη και σε λογικές πιστοποιητικού πολιτικών φρονημάτων», αδυνατώντας, όπως επισημαίνει, να αντιπαρατεθεί πολιτικά με την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή της μάλιστα επισημαίνει ότι ο κ. Κουτούπης «δεν έχει οποιαδήποτε οργανική σχέση με τη ΝΔ εδώ και 10 μήνες» και ότι ο συνέταιρος του δεν είχε ποτέ καμία οργανική σχέση με την κυβέρνηση ή τη Ν.Δ..

Στο πλαίσιο αυτό πάντως το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας τη βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ότι έχει έως σήμερα 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ από το 2019 ενώ την ίδια στιγμή είχε βουλευτική ιδιότητα. Επέμειναν μάλιστα ότι ο Αλεξης Τσίπρας θα έπρεπε να ζητήσει την παραίτησή της.

Μόνο που στην περίπτωση της κυρίας Ελευθεριάδου, ούτε ασυμβίβαστο ισχύει, ούτε βεβαίως μπορεί να γίνει συμψηφισμός μεταξύ μιας αμοιβής συνολικού ύψους 7.000 ευρώ από νόμιμη εργασία σε 3,5.

Η προσπάθεια συμψηφισμού τέτοιων υποθέσεων δείχνει προφανώς την αγωνία που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μετα την υπόθεση Πάτση, η ΝΔ βρέθηκε να πρέπει να διαχειριστεί τις απευθείας αναθέσεις και του πρώην βουλευτή Θ. Χειμάρα, για τον οποίον, σημειωτέον, ξεκίνησε χθες εισαγγελική έρευνα.

Παράλληλα, όσοι γνωρίζουν το εσωκομματικό παρασκήνιο, επιβεβαιώνουν ότι το μητρώο στελεχών στο οποίο επένδυσε  η ΝΔ έχει πλέον αχρηστευτεί και την επιλογή των υποψηφίων έχουν αναλάβει οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, Γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ και Θανάσης Νέζης.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Πώς κατανέμονται οι βουλευτικές έδρες – Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα

Ελευθεριάδου: «Η ΝΔ θέλει να συμψηφίσει 7.000 ευρώ από νόμιμη εργασία μου με το γαλάζιο πλιάτσικο και τους Πάτσηδες»

Οικονόμου: «Εκλογές από τον Απρίλιο και μετά – Όχι σε συνεργασία με Βελόπουλο» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58