search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:17
MENU CLOSE

Ο κρυφός δεσμός του Κωνταντίνου με τη Βουγιουκλάκη: «Πήγα στη Δράμα και του έκανα χαλάστρα, έμεινε μόνος του» (Video)

11.01.2023 14:04
voygioyklaki-teos-vasilias-new

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία του, το τελευταίο διάστημα, νοσηλευόμενος στην εντατική του νοσοκομείου «Υγεία».

Ένας από τους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του ήταν και ο κρυφός δεσμός που φέρεται να είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μια σχέση που γεννήθηκε πριν εκείνος παντρευτεί με την Άννα Μαρία.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», ο Κωνσταντίνος ερωτεύτηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη Ρώμη. Το ειδύλλιο σύντομα πήρε τη μορφή σκανδάλου,προκαλώντας την παρέμβαση της βασίλισσας Φρειδερίκης, μητέρα του Κωνσταντίνου.

Όπως είχε αποκαλύψει, μάλιστα, το 1993 η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, η Φρειδερίκη ήταν αυτή που έβαλε τέλος στη σχέση τους: «Κουβεντιάζαμε ώρες ατελείωτες, κάναμε παρέα, πολύ τρυφερό παιδί. Όμως πολύ πιεσμένος και καταπιεσμένος από την μητέρα του. Μετά τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από εμένα» είχε πει, ενώ μιλώντας για ακόμα ένα άγνωστο περιστατικό τόνισε: «Είχε πάει ο Κωνσταντίνος στις Σέρρες και έχουν μαζευτεί όλοι οι αξιωμετικοί για τους μιλήσει ο τότε διάδοχος και αρκετός κόσμος για αν το καμαρώσει. Η Φρειδερίκη μας είχε χωρίσει. Φθάνει ο θίασος και ανεβαίνω στο ξενοδοχείο που ήταν στην πλατεία και σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι και του έκανα χαλάστρα. Χαμογέλασα, χαιρέτησα λίγο τον κόσμο και όλοοι έφυγαν και ήρθαν και χειροκροτούσαν εμένα και έμεινε ολομόναχος ο Κωνσταντίνος και έρημος»

«Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: “Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;”» ήταν η μοναδική αναφορά που ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε κάνει δημοσίως για τη σχέση αυτή, στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ»

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν η Εθνική Σταρ δεν σηκώθηκε να χαιρετήσει τον Τέως βασιλιά

Στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό», ο Γιάννης Παπαμιχαήλ αναφέρει και το αξέχαστο εκείνο περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, στην πρεμιέρα της παράστασης «Οδός Ονείρων», στο θέατρο Μετροπόλιταν.

Παρόντες, στην πλατεία, ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Τζίνα Μπαχάουερ, η Τζέιν Φόντα. Όταν έκανε την είσοδό του ο -τότε πρίγκιπας- Κωνσταντίνος, σηκώθηκαν όλοι όρθιοι, κατά το πρωτόκολλο.

Όλοι, εκτός από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που παρέμεινε στη θέση της και πρότεινε, μάλιστα, επιδεικτικά το χέρι της για να… της το φιλήσει. Το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά ήταν τεράστιο με τη φωτογραφία στην οποία η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι καθισμένη με τεντωμένο το χέρι για χειροφίλημα, να μπαίνει σε κάθε εφημερίδα της εποχής.

«Είχε γράψει η Ελένη Βλάχου: “αποκλείεται η Αλίκη να μην ξέρει τρόπους καλής συμπεριφοράς. Γιατί δεν σηκώθηκε;” Του είχα θυμώσει. Προσωπικά ζητήματα» είχε πει η ίδια, διηγούμενη το περιστατικό.

Λίγο αργότερα, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα αρραβωνιαζόταν την Άννα – Μαρία…

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: «Μας έδεσαν πισθάγκωνα, ο γιος μου λύθηκε με ένα ψαλίδι»

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όταν έκλαψε δίπλα στη Τσαπανίδου για τους Ολυμπιονίκες (Video)

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η κυβέρνηση αποφασίζει για την κηδεία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:17