search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 04:48
MENU CLOSE

Qatargate: Συμπληρωματική κατάθεση από την Εύα Καϊλή – Νέες φωτογραφίες με τα χρήματα στο σπίτι του Παντσέρι

11.01.2023 21:13
eva-kaili-1231-new

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε σήμερα ενώπιον των βελγικών ανακριτικών αρχών η Εύα Καϊλή, όπως και ο πατέρας της και η σύζυγός του, για να δώσουν συμπληρωματικά στοιχεία για τη μέρα που ο Αλέξανδρος Καιλής συνελήφθη με μία βαλίτσα η οποία είχε μέσα μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση της Έυας Καϊλή κράτησε δυο με τρεις ώρες, απαντώντας στις ερωτησες που της έθεσαν, και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο αυτής της κατάθεσης.

Η ακρόαση που θα κρίνει την προσωρινή της κράτηση ή όχι θα πραγματοποιηθεί στις 19 ή στις 20 Ιανουαρίου.

Ο πατέρας της Εύας Καιλή και η σύζυγός του κλήθηκαν ξανά για συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με το τι έγινε την 9η Δεκεμβρίου την ημέρα δηλαδή που συνελήφθη έξω από ξενοδοχείο με μία βαλίτσα η οποία είχε μέσα 500.000 ευρω. Γύρω στις 5:00 το απόγευμα ολοκλήρωσε την κατάθεσή του και στη συνέχεια αφέθηκε ελέυθερος. 

Στις 19 Ιανουαρίου η Έυα Καιλή αναμένεται να βρεθεί εκ νέου ενώπιων των δικαστικών αρχών ενώ ο συνήγορός της εξακολουθέι να υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της

Δεν είχε συνείδηση ότι κάτι παράνομο υπήρχε στο σπίτι της, αλλιώς δεν θα έπαιρνε την αστυνομία. Δεν κατέστει όμως δυνατό γιατί δεν μιλάγανε εγγλέζικα στην αστυνομία, αναφέρει ο δικηγόρος της κα Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις για την υπόθεση συνεχίζονται βάζοντας για τα καλά στο κάδρο πλέον και την ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, η οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να παραιτηθεί από την προεδρία της υποεπιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το POLITICO αποκαλύπτει τις δωρεάν πτήσεις, τη μυστική συμφωνία και την “καταιγίδα” διαφθοράς στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το άρθρο ξεκινά με την αποκάλυψη ότι η Μαρί Αρενά, η πρόεδρος της ταξίδεψε στο Κατάρ αλλά δεν ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές αρχές ότι το ταξίδι και η διαμονή ήταν πληρωμένα από την κυβέρνηση του Κατάρ.

Εντωμεταξύ, νέες φωτογραφίες με τα χρήματα που βρεθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι έρχονται στη δημοσιότητα. Την άνοιξη του 2022 οι μυστικές υπηρεσίες μπαίνουν κρυφά στο σπίτι του ενώ εκείνος απουσιάζει και βρίσκουν πάνω από 700.000 χιλ ευρώ. 

H αποκάλυψη του σκανδάλου, οδηγεί όπως γράφει η Le Soir στη σύλληψη του Αντόνιο Παντσέρι στις 10.02 το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου. Λίγο αργότερα, στις 17.09 συλλαμβάνεται η Ευα Καιλή. Μία μέρα αργότερα στις 10 Δεκεμβρίου η κόρη και η σύζυγος του Παντσέρι συλλαμβάνονται στην Ιταλία και 2 μέρες αργότερα στις 12 Δεκεμβρίου, η βελγική αστυνομία πραγματοποιεί νέα έρευνα, σε δέκα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Άφησε την τελευταία του πνοή στη χώρα που αγάπησε, λέει ο Τασούλας

Επιστολή Δένδια στην ΕΕ για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι – «Ανάγκη για μέτρα κατά της Τουρκίας»

Ερντογάν σε νέο παραλήρημα: «Αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 04:14