search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:02
MENU CLOSE

Qatargate: Παραιτήθηκε η Μαρί Αρενά από πρόεδρος της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου

11.01.2023 20:55
maria arena987- new

H βελγίδα ευρωβουλευτής από το κόμμα των Σοσιαλιστών, Μαρί Αρενά, παραιτήθηκε σήμερα από την προεδρία της υποεπιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη σκιά του σκανδάλου Qatargate.

Η σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir», έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ανακριτών που χειρίζονται την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς που ταλανίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πρακτικά η Αρενά είχε ήδη αποσυρθεί από αυτήν τη θέση στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά την αποκάλυψη της εκτεταμένης έρευνας για τις εικαζόμενες πράξεις διαφθοράς των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τρίτα κράτη, όπως το Κατάρ και το Μαρόκο.

Αρενά: Ποια η εμπλοκή της στο Qatargate

Παρόλο που για τον συνάδελφο της Αρενά, Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του, κάτι αντίστοιχο δεν φαίνεται στον ορίζοντα για τη Μαρία Αρενά. Επίσης, προς το παρόν δεν την έχει «ενοχλήσει» η βελγική δικαιοσύνη, γεγονός το οποίο φρόντισε να υπενθυμίσει την Τετάρτη στη δήλωση που εξέδωσε για την παραίτησή της.

«Οι βελγικές αρχές δεν ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου, ούτε έχουν ερευνήσει το γραφείο ή το σπίτι μου, και το όνομά μου δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στην υπόθεση από τις δικαστικές αρχές», σημειώνει η ίδια.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει η «Le Soir», το όνομά της αναφερόταν τακτικά στον Τύπο αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate, λόγω των επαφών της με τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, αλλά και της θέσης της ως επικεφαλής της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Το δεύτερο αποτελεί ζήτημα, καθώς στο πλαίσιο των συναντήσεων της εν λόγω υποεπιτροπής θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με αντικείμενο τις προσπάθειες εργαλειοποίησης από διεφθαρμένους ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που διέρρευσαν στον Τύπο.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η Τατιάνα Πάτιτζ – Ήταν supermodel των 90s (Photos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία επιτίθεται με «ουκρανικά» όπλα από την… εποχή της ΕΣΣΔ (Photos/Videos)

Γλυπτά Παρθενώνα: «Μας ανήκουν», λέει η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού – Κανένα θέμα επιστροφής τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:59