search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:44
MENU CLOSE

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Μαξίμου το πρωί οι τρεις γιοι του για τα διαδικαστικά της κηδείας

11.01.2023 15:35
gioi-konstantinou-vasilia-1-new

Στο Μαξίμου βρέθηκαν το πρωί οι γιοι του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τα διαδικαστικά της κηδείας.

Τα παιδιά του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 83 ετών, βρέθηκαν στο Μαξίμου προκειμένου να ενημερωθούν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το θέμα, για να τους ενημερώσει για τα της διαδικασίας. Οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά έφυγαν από την πλαϊνή πόρτα.

Η κυβέρνηση, πάντως, έλαβε τις αποφάσεις της κατά τη διάρκεια της διυπουργικής. Ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. θα ταφεί τελικά ως ιδιώτης στο Τατόι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο ναός στον οποίο θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα οριστεί σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένειά του.

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

–    Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
–    Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
–    Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
–    Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
–    Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, αν τελικά επιλεγεί η Μητρόπολη ως ναός στον οποίο θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, τότε δεν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα.

Υπενθυμίζεται οτι ο έκπτωτος βασιλιάς πέθανε χθες σε ηλικία 82 ετών, στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Η οικογένεια του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τον θάνατο του, στην οποία αναφέρει ότι λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του θα ανακοινωθούν αργότερα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:  

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Β’

Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων»

Διαβάστε επίσης:

Στέλιος Πέτσας: Η φιλοβασιλική ανάρτηση για τον Γλύξμπουργκ και το «κράξιμο» στο Twitter

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Δικαιοσύνη πρέπει να διευκολύνει το έργο της ΑΔΑΕ (Video)

Μητσοτάκης για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Θα τον κρίνει η Ιστορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42