search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:32
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Έσπασε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας στην ιστορία – Το ποσό που έκανε «φτερά»

12.01.2023 14:41
elon_musk_new

Το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας στην ιστορία έσπασε ο Έλον Μασκ, ο οποίος υπολογίζεται ότι έχασε 182 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021, κυρίως από την πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla.

Η απίστευτη αυτή πρωτιά καταγράφηκε μάλιστα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο μεγιστάνας του τομέα της υψηλής τεχνολογίας είδε την προσωπική περιουσία του «από το υψηλότερο επίπεδο των 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2021, να πέφτει στα 138 δισεκατομμύρια δολάρια, τον Ιανουάριο του 2023, κυρίως λόγω της κακής πορείας της μετοχής της Tesla», σύμφωνα με το Γκίνες, που βασίζεται σε στοιχεία του Forbes.

Αν και το Γκίνες παραδέχεται ότι είναι «σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθούν» ακριβή στοιχεία, σημειώνει ότι οι απώλειες περιουσίας του Μασκ «υπερβαίνουν κατά πολύ» το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε ο Ιάπωνας επενδυτής Μασαγιόσι Σον, από το 2000, όταν έχασε περιουσία ύψους 58,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, ορισμένοι εκτιμούν ότι οι απώλειες που έχει υποστεί ο Μασκ είναι υψηλότερες από αυτές που αναφέρει το Γκίνες και μπορεί να πλησιάζουν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Δεκέμβριο, το αφεντικό της Tesla έχασε και τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, τον οποίον κατέχει πλέον ο Μπερνάρ Αρνόλ, εκτελεστικός διευθυντής της γαλλικής εταιρίας ειδών πολυτελείας LVMH, στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων ο οίκος μόδας Louis Vuitton.

Ο Forbes εκτιμά ότι σήμερα ο Αρνόλ έχει περιουσία ύψους 203,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Μασκ έπεσε στα 146,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του Μασκ έχει επενδυθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της Tesla, που είδε την αξία της να κατακρημνίζεται κατά 65% το 2022, σύμφωνα με το Γκίνες. Η μείωση της αξίας της Tesla επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο, μετά την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Oυκρανία: Αφαίρεσαν χειροβομβίδα που είχε σφηνωθεί κάτω από την καρδιά στρατιώτη (Video/Photo)

Τζεφ Μπεκ: Ποιος ήταν ο «κιθαρίστας των κιθαριστών» – Η τεράστια πορεία, οι μουσικές φιλίες και το ξαφνικό τέλος (videos)

Βλαντίμιρ Πούτιν: Εκνευρίστηκε με υπουργό του – «Γιατί κάνεις τον χαζό;» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09