search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:15
MENU CLOSE

Oυκρανία: Αφαίρεσαν χειροβομβίδα που είχε σφηνωθεί κάτω από την καρδιά στρατιώτη (Video/Photo)

12.01.2023 13:00
xeriobobmida new

Μία απίστευτη επέμβαση έγινε στην Ουκρανία, όπου χειρουργοί αφαίρεσαν μία χειροβομβίδα από το στήθος τραυματισμένου στρατιώτη.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ήταν παρόντες δύο πυροτεχνουργοί, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα γινόταν η παραμικρή λάθος κίνηση από τους γιατρούς, που θα ήταν μοιραία για τον τραυματισμένο στρατιώτη.

Η Χάνια Μάλιαρ, αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δημοσιοποίησε φωτογραφία από ακτινογραφία, όπου φαίνεται η χειροβομβίδα που είχε σφηνωθεί στο στήθος του στρατιώτη.

«Στρατιωτικοί γιατροί έκαναν εγχείριση για να αφαιρέσουν μία χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί, από το σώμα του στρατιώτη», έγραψε η Χάνια Μάλιαρ στον λογαριασμό της στο Facebook.

Ο Άντον Γκεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών περιέγραψε την εγχείριση ως μία «επέμβαση που πρέπει να καταγραφεί στα βιβλία της ιατρικής».

πηγή: Facebook

Η εγχείριση έγινε χωρίς την χορήγηση ηλεκτρικού φορτίου για τον έλεγχο της αιμορραγίας, διότι «η χειροβομβίδα θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή», όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας.

Ο Γκεραστσένκο έγραψε εξάλλου στο Telegram ότι «η χειροβομβίδα βρισκόταν κάτω από την καρδιά και παρέμενε ενεργή» μέχρι την στιγμή που αφαιρέθηκε.

Οι Ουκρανοί γιατροί δεν είχαν καμία εμπειρία από τέτοια επέμβαση, αλλά στα ιατρικά χρονικά έχει καταγραφεί αφαίρεση χειροβομβίδας από το σώμα τραυματία στο Αφγανιστάν.

Ο Ουκρανός στρατιώτης που εγχειρίστηκε είναι ένας νέος 28 χρόνων, που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Τζεφ Μπεκ: Ποιος ήταν ο «κιθαρίστας των κιθαριστών» – Η τεράστια πορεία, οι μουσικές φιλίες και το ξαφνικό τέλος (videos)

Τατιάνα Πάτιτζ: Καρκίνος του μαστού η αιτία θανάτου της – Συντετριμμένος ο Βασίλειος Κωστέτσος για τη «μούσα» του (Photos)

Τζέιμς Κάμερον: Ο Ντι Κάπριο δεν ήθελε να παίξει στον Τιτανικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:15