search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:06
MENU CLOSE

Οικονόμου για Ντογιάκο: Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το νόμο της, δεν αντιδικεί με την επιστημονική κοινότητα

12.01.2023 14:28
oikonomou_new

Πλήρη κάλυψη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τη γνωμοδότησή του για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ όσον αφορά στην έρευνα για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μπροστά στις σφοδρές επιστημονικού αλλά και πολιτικού χαρακτήρα αντιδράσεις για τη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου (ήδη στα άρθρα αποδόμησής της του Προκόπη Παυλόπουλου και του Ευάγγελου Βενιζέλου προστέθηκε και η ανάλυση 16 συνταγματολόγων και αναμένονται κι άλλα), ο Γιάννης Οικονόμου περιορίστηκε να πει ότι «η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με την επιστημονική κοινότητα. Δεν υπαγορεύει την τακτική της Δικαιοσύνης, ούτε των ανεξάρτητων αρχών. Υπερασπίζεται τους νόμους της. Εάν οι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί, αυτό θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Ο νόμος μας σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα. Η Δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να κάνουν απροϋπόθετα τη δουλειά τους και να μην τοποθετείται το πολιτικό σύστημα».

Μάλιστα, σε επίμονες ερωτήσεις για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση υπερασπίζεται το νόμο της. Αν κριθεί αντισυνταγματικός, αυτό είναι άλλης τάξης συζήτηση. Αλλά αυτό θα το κρίνουν τα όργανα της πολιτείας. Οι απόψεις είναι θεμιτές, όμως αποφάσεις λαμβάνουν τα αρμόδια όργανα. Επιμένω ότι η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει αποφάσεις», αν και έσπευσε να προσθέσει ότι «θα ήταν καλό οι επικεφαλής θεσμικών φορέων να επιδιώξουν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους, γιατί πιθανόν να υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες παρεξηγήσεις και παρανοήσεις», και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σεβαστές, είτε είναι σύμφωνες με τις απόψεις της είτε όχι.

Από την άλλη, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα κατηγορώντας τον ότι «με ψέματα, με υποκριτικές κραυγές, με αλαλαγμούς, με σκανδαλολογία, με τοξικότητα, με μικροπολιτική, δεν υποστηρίζονται τα συμφέροντα της Πατρίδας και της κοινωνίας. Εξυπηρετούνται μόνο κομματικά συμφέροντα, παρέες και μειοψηφίες που βάζουν το ατομικό πάνω από το συλλογικό και το πατριωτικό. Τελευταίο εγχείρημα είναι η εκ νέου υπονόμευση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Δικαιοσύνη που κάποιοι την  θέλουν αλά καρτ».

Ενδιαφέρον – καθώς διαφαίνεται ότι αρχίζει να σχηματοποιείται ως «γραμμή» για την κυβέρνηση – είχε μια αποστροφή του λόγου του Γ. Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει τις απόψεις και το ρόλο, ούτε της Δικαιοσύνης, ούτε των Ανεξάρτητων Αρχών. Δεν πολιτικοποιεί και πολύ περισσότερο δεν κομματικοποιεί το ρόλο τους. Άλλοι είναι εκείνοι που πολιτικοποιούν την λειτουργία, προσεγγίζοντας πολύ τελευταία, τις Ανεξάρτητες Αρχές. Οι ίδιοι που πολλές φορές κατά το παρελθόν είχαν χαρακτηρίσει τις Ανεξάρτητες Αρχές “μπούρδες” και ισχυρίζονταν δημοσίως ότι πρέπει να επανέλθουν σε πολιτικό έλεγχο.  Σήμερα, αυτοί οι ίδιοι προσεγγίζοντας, επαναλαμβάνω, στενότατα κάποιες Ανεξάρτητες Αρχές προσπαθούν μας πείσουν ότι κόπτονται για την ανεξαρτησία τους».

Διαβάστε επίσης:

Ο Μαρκόπουλος συγκρίνει τον Γλύξμπουργκ με τον… Αντετοκούνμπο – «Γι’ αυτόν δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;» (video)

Ηλιόπουλος: Το «ρυπαρό δίκτυο» μέσα στην ΕΥΠ είναι το δίκτυο Μητσοτάκη – Η βασιλεία στη χώρα «πέθανε» το 1974

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Εγώ στη θέση του Ντογιάκου δεν θα έβγαζα αυτή τη γνωμοδότηση…» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:04