search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:03
MENU CLOSE

«Μπλόκο» στην αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ

12.01.2023 19:23
VOULI-12-NEW

«Φρένο» στην αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έληξε από τον περασμένο Μάρτιο, έβαλε σύσσωμη η αντιπολίτευση στη Διάκεψη των Προέδρων, καθώς το πολιτικά φορτισμένο κλίμα μετά τη γνωμοδότηση Ντογιάκου αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα στις σχετικές συνομιλίες αλλά και στην πιθανότητα συναινέσεων.

Για την αντικατάσταση των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών απαιτείται πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ήταν διατεθειμένα να συναινέσουν, γι’ αυτό και το θέμα δεν μπήκε ούτε καν προς συζήτηση κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, δεν υπήρχε πλειοψηφία που να διασφαλίζει την «αντικατάσταση» των μελών της επιτροπής και το ζήτημα θα τεθεί, εφόσον υπάρξει πλειοψηφία. Μάλιστα, σημείωσε πως η βουλή έχει ήδη αντικαταστήσει μέλη από 7 Ανεξάρτητες Αρχές με διακομματική συναίνεση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η πρόταση του Προέδρου της Βουλής θα πρέπει να συγκεντρώσει πλειοψηφία 3/5, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζεται διακομματική συμφωνία στα πρόσωπα που θα προταθούν. Ειπλέον, υπάρχουν εκκρεμότητες και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όπου η θητεία του προέδρου και μελών της έληξε τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και του Συνηγόρου του Πολίτη η θητεία του οποίου έληξε το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη – Σπίρτζης: Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση οι διαφοροποιήσεις

Τσίπρας από Παίδων Πεντέλης: Το ΕΣΥ είναι ίσως στη χειρότερη στιγμή του – Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την δημόσια υγεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:57