search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:22
MENU CLOSE

Αιμίλιος Ζαχαρέας: Στο Α’ Νεκροταφείο η πολιτική κηδεία του οικονομολόγου – Ποιοι παρευρέθηκαν (Photos)

23.01.2023 15:23
zaxareas_new

Το τελευταίο «αντίο» στον οικονομολόγο, Αιμίλιο Ζαχαρέα ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο είπαν τη Δευτέρα (23/1) συγγενείς και φίλοι στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παρούσα η κόρη του, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Μάρα Ζαχαρέα, η οποία τον αποχαιρέτησε συγκινητική ανάρτησή της στο Instagram, γράφοντας στη λεζάντα «δεν θα βαρυγκωμήσουμε που θα μας κρίνεις και δεν υπάρχει λόγος να μάθεις το όνομά μας. Ήρθαμε, κάναμε το καθήκον μας».

Ποιος ήταν ο Αιμίλιος Ζαχαρέας

Ο οικονομολόγος Αιμίλιος Ζαχαρέας ήταν γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4.

Τον Ιούλιο του 1962, ως μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφασίζουν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη –εσαεί σύμβολο ελευθερίας- μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114. Έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του.

Το «παρών» στην κηδεία του, έδωσαν μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης και Αλέκος Φλαμπουράρης.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημα για Μαλένα και Ίριδα

Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 50χρονο – Την Παρασκευή η απολογία του

Άλκης Καμπανός: Τι είπαν οι 12 κατηγορούμενοι – «Δεν τον χτυπήσαμε» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:22